Leren worstenhelm

Gepubliceerd op

Er is een nieuw product op de markt. In nederland is het dragen van een helm tijdens wedstrijden niet een standaard verplichting. Soms wel ge-eist door de baanverhuurder waardoor het ook een NVHPV wedstrijd dan nodig kan zijn. Het dragen van een helm in combinatie met een racekap is wat lastig. Heb je wel een kap en wil je graag een oplossing? Lees dan verder.

Over fietshelmen wordt veel geschreven. Ook over de combinatie "racekap" en "helmplicht" bij evenementen is vroeger het nodige geschreven. Onder een racekap is het vanwege de beperkte ruimte lastig om een traditionele helm met harde schaal te dragen. Enkele fabrikanten van skihelmen, skatehelmen en klimhelmen hebben dunne helmen die nauw om het hoofd sluiten, maar missen vaak voldoende ventilatiemogelijkheden en zijn niet altijd goedgekeurd voor fietsen.
Een van de helmen die prima onder een racekap gedragen kan worden is de zogenaamde "worstenhelm". Het nadeel is dat deze helm niet nieuw verkrijgbaar is. Tot nu:

http://www.velorapida.nl/Webwinkel-Product-120444753/Velorapida-lederen-fietshelm.html

Ook te gebruiken zonder racekap. De helm heeft een klepje tegen invallend licht.

Reacties

pieter op zo 07 feb 2016 om 14:31

Hoe dik is deze helm dan?

Benny op di 09 feb 2016 om 15:01

Ik rijd zelf met een Casco speedairo onder de racekap (van DF)
Dat gaat ook prima, daar zitten niet zulke lange punten aan de achterkant.

zie ook
http://www.cascohelmen-shop.nl/contents/nl/p145_-fietshelm-vizier-casco-speedairo-wit.html

Nadeel is alleen de prijs...

pietandringa op di 09 feb 2016 om 18:50

Als de Casco speedairo past, zal de voordeligere Casco Active vast ook passen. Onder de kap heb je geen aerodynamische helm nodig: http://www.casco-helme.de/product.php?id=97 en het klepje kan eraf.

Benny op di 09 feb 2016 om 21:29

Maar de speedairo zit wel minder warm, een netje zorgt dat er iets ruimte tussen je hoofd en de helm zit. En dat helpt echt, hiervoor reed ik met een Metz helm en die zat veel warmer. En de Metz was ook wel een goede helm met goede ventilatie. Maar de Casoo zit gewoon veel beter. Moet ook wel, want van de prijs had ik wel een beetje hoofdpijn hoor.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.