Fiets je fit .... en geniet!

Gepubliceerd op

Op 2 mei is de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) gestart met het project Fiets je fit … en geniet! Met deze landelijke campagne stimuleert en promoot de NTFU het toerfietsen onder de doelgroep 55+ers in Nederland. NIB ondersteunt de campagne.

Uit recent demografisch onderzoek blijkt dat de groep 55+ers nog steeds sterk toeneemt in Nederland. Dit in combinatie met het gegeven dat de senioren doelgroep hoge sociale en sportieve verwachtingen heeft, zette de NTFU er toe aan om te starten met deze campagne.
De NTFU stelt tijdens de campagne toerfietsverenigingen in de gelegenheid allerlei fietsactiviteiten te organiseren. Dat kan zijn een lange rit op de racefiets of een rustig rondje op de ‘gewone’ stadsfiets. Andere activiteiten in de campagne zijn: spinning (indoor fietstraining) als alternatief in de wintermaanden, mountainbike tochten, themabijeenkomsten en culturele fietstochten. Deelnemers aan de activiteiten mogen maar hoeven geen lid te zijn van een toerfietsvereniging.
De campagne Fiets je fit … en geniet! is opgedeeld in drie projectjaren. Het eerste project start in oktober 2002. Tien toerfietsverenigingen beginnen dan met het organiseren van 55+ activiteiten. Streven is aan het eind van de campagne in 2004 fietsactiviteiten voor en door 55+ers als vast onderdeel binnen de toerfietsverenigingen te hebben. Om de organisatie van de activiteiten effectief en efficiënt te laten verlopen biedt de NTFU haar verenigingen extra hulp en ondersteuning aan bij bijvoorbeeld het zoeken naar geschikte mensen voor de fietsactiviteiten, deskundigheidsbevordering middels scholing van trainers en begeleiders, ondersteuning bij ontwikkeling van een draaiboek, opzetten van een plan van aanpak en promotiemateriaal.
Voor meer informatie over de campagne Fiets je fiets … en geniet! Of verenigingen die activiteiten organiseren kunt u contact opnemen met Rianne Mulder van de NTFU: tel. –318-581307 of mail: rmulder@ntfu.nl.

Bron: http://www.fietsrai.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.