Leden gezocht voor organisatie

Gepubliceerd op

Herbert Niessen en Peter Robbemond verlaten beide het bestuur van de NVHPV. Het bestuur wordt nu klein. Erg klein. Alle taken worden nu door te weinig mensen gedaan dus we komen handen te kort. We hopen nu drie nieuwe bestuursleden (er was al een bestuurslid te kort) te gaan vinden: een secretaris en twee bestuursleden. En de KaToCo zoekt ook een nieuw lid voor de toekomst.

Herbert verlaat het bestuur met onmiddellijke ingang. Hij heeft veel tijd gestoken in de organisatie van de jongste twee edities van Cycle Vision. Het is lastig gebleken dit te combineren met zijn (jonge) gezin en baan. Peter blijft aan tot de ALV van 2016 en zal een aantal activiteiten afronden en hopelijk een opvolger inwerken. Gerold Ormel meldde dat hij de Kampeer en Toer Commissie (KaToCo) met onmiddelijke ingang verlaat, ook i.v.m. zijn gezin.

Wat doe je bestuurslid?

De secretaris doet de in- en externe communicatie, organiseert bestuursvergaderingen, verzorgt post van en naar externe partijen en houdt deadlines in de gaten.

Een bestuurslid denkt mee over de visie (wat hoort de vereniging te doen en hoe doen we dat?) en helpt dat om te zetten in acties - van zichzelf, van commisies en van leden. Soms zoek je vrijwilligers, soms help je vrijwilligers. Dat doe je soms heel zichtbaar, soms bewust juist niet. Daarnaast heb je contact met enkele commisies.

Als bestuurslid kom je ca. 10x/jaar bij elkaar om lopende zaken te bespreken. Daarnaast bepaal je zelf welke acties je verder oppakt en hoe je dat doet - al houden we elkaar onderling natuurlijk op de hoogte en helpen elkaar als dat nodig is.

Wat doe je als KaToCo-lid?

Je helpt met het organiseren van het Herfst- en Paastreffen. Voor 2016 zijn er al voldoende vrijwilligers al is het krap. Er is een draaiboek met allerlei actiepunten (inschrijving open zetten, tocht narijden, contact met campingbeheerder). De actiepunten worden onderling verdeeld. Soms zoek je een andere ligfietser die in de buurt woont.

De KaToCo zoekt iemand die de tijdslijnen uit het draaiboek in de gaten houdt en meehelpt die acties te realiseren. Je mag een doener zijn of een regelaar; beide typen zijn welkom.

Wat heb je eraan?

Je leert hoe de tandraderen van een groep mensen in elkaar vallen en helpt die groep soepel te lopen. Ligfietsers hebben al prima inzicht in dit soort verbanden maar als bestuurslid combineer je dat niet met een kettingpons of moersleutel maar met luisteren en aanspreken. Onderling helpen de bestuursleden elkaar bij lastige zaken waarvan je leert.

Denk na; we hopen op je inzet.

De lange winteravonden zijn een goed moment om eens rustig na te denken of je wilt helpen de ligfietsvereniging aan meer vrijwilligers te helpen, beter zichtbaar te maken, meer en leukere wedstrijden, treffens en andere gezellige activiteiten te organiseren. Bovendien hebben we iemand nodig die in de donkere maanden al voorbereidingen treft voor CycleVision (CV) 2016.

Iedereen die nu al actief is, zorgt ervoor dat de vereniging is zoals -ie is. We hebben treffens, een Oliebollentocht, CV en iedereen is blij als Ligfiets& op de mat valt. Die groepen redden het nu maar net. Maar ook die hebben af en toe een extra 'handje' nodig want het is soms kunst- en vliegwerk.

Als er geen nieuwe mensen zich aanmelden? Dan vergaat de wereld niet. Maar bij elke club komen en gaan vrijwilligers. Op dit moment vertrekt er bij de NHVPV een aantal dus we hopen dat nieuwe vrijwilligers actief worden. Anders wordt de NVHPV kleiner. Of gebeuren er dingen niet of minder of anders. Als iedereen 'wat' doet dan wordt het werk verdeeld en blijft de vereniging 'draaien'. We zoeken dus op dit moment ook mensen die enkele losse klussen willen doen; zie de vacaturepagina. Ook daarvoor mag je je aanmelden.

Als je 'iets' wilt doen, maar het nog niet weet, of als je nog vragen hebt, neem dan rustig contact op met het bestuur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.