Estafettekrans naar Ten Boer

Gepubliceerd op

De estafettekrans gaat van Assen naar Ten Boer

De estafettekrans, het mysterieuze ding, dat nauwelijks te volgen is. Ga maar na, waar op Ligfiets.net (hand in eigen boezem: voornamelijk in de agenda) of Ligfiets& was het te volgen. Als je denkt te weten waar hij is, heb je het mis. Dan is hij alweer ergens anders. Net zoals de afgelopen weken. Dacht je dat hij in Nijeveen was en wacht je op het sein om hem op te halen, is hij alweer in Assen bij David.
Dus om 'het ding' te volgen maakte ik me zondagmorgen klaar om af te reizen naar Assen. Het trefpunt is voor het station (als ik geweten had wat voor weer het werd, had ik me waarschijnlijk wel bedacht! Maar ik loop op het verhaal vooruit. Er was zon voorspeld!).

In Assen tref ik KlaasPiet en Anne aan. Even later komt een relatief kleine auto aangereden met een ligfiets er in: Michel. Michel de aanstichter van het kransgebeuren, wilde ook wel eens weten waar zijn creatie is en, ook belangrijk, waar het naar toe gaat. Michel heeft daar een beste autoreis voor over gehad. Niet al te veel later komt Judy er aan, en zegt dat David zo zou komen. Nog geen zicht op de estafettekrans!
En ja hoor, even later komt ook David, met in een tas de krans. Tenminste, dat moeten we dan maar aannemen.
We gaan met die ongewisse estafettekrans, het ding, op sleeptouw naar stad (Groningen), waar hij overhandigd wordt aan… Ja, mysterieus tot het laatste moment.
David leidt ons, drie velomobielen en drie tweewielers, door mooie paden en minder fraaie paden (smal voor velomobielen, zeker als ze modderig zijn), door het mooie Drenthe en Groningen naar stad. Halverwege gaat Anne weer richting Rolde, hij heeft dit jaar nog niet veel gereden.
De buienradar voorspelde vanmorgen wel een enkel buitje, maar niet wat we uiteindelijk over ons uitgestort kregen. Gelukkig hielden de boombladeren het meeste vocht tegen tijdens een niet geplande pauze. De geplande pauze, paviljoen Appelbergen voor koffie en met wat lekkers erbij midden in het bos, was weertechnisch goed uitgezocht: het hoosde.

Dan weer verder naar stad. Op de Grote Markt aangekomen wordt de estafettekrans officieel overhandigd aan KlaasPiet. Niet nadat de krans om Carl von Rabenhaupt gehangen is, als tijdelijk beschermheer van de krans (en dus niet alleen - het beleg van - Groningen in 1672 - tegen Bommen Berend).

Na ons te goed te hebben gedaan aan de frites van de Belg Waterloo, gaan we alle kanten op. KlaasPiet naar Ten Boer, uw reporter naar huis, terwijl de rest van het gezelschap de route gaat afmaken.
Zelfs nu is het ongewis waar het ding is. In Ter Boer moeten wij maar aannemen. Wat we wel weten: de estafettekrans is over een kleine twee weken in Zwiggelte: bij het Herfsttreffen!

Had ik het willen missen? Voor geen goud (ondanks het weer).
Uw reporter: Theo (degene die op geen van de foto's voorkomt. Mysterieus!).
Voor meer foto's!

Foto van overhandiging (Henk aan David) is van Henk en Monique op 10 september (en niet 18 september).

Update: lees ook het verslag van KlaasPiet.

Reacties

cruiser54 op ma 21 sep 2015 om 19:14

Een mooi verslag en mooie foto's.
We het ding wel in Zwiggelte.

Groet Geert en Tiny.

monique op ma 21 sep 2015 om 23:12

Theo, we hadden geen idee dat jij op een sein van de krans zat te wachten! We hebben hem via Ameland naar David in Tynaarlo gebracht, naar het startpunt van de Huneliggers, op 10 september al (dus niet op 18-9). De krans heeft dus inmiddels heel wat kms afgelegd!
Groet, Monique en Henk, Nazca

TeJayLigFts op di 22 sep 2015 om 18:26

Een beetje wel, maar je kan bovenstaande ook een verdichtsel noemen (als dit het verhaal ten goede komt). :)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.