Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Green Battle winnaar, handaangedreven record, periscoop, Virtue Pedalist, ligfietstreffen (B), Liegeradtreffen, gezichtsbedrog, stabiliteit Quattrovelo, project Comte-mee, zomercompetitie (BeND)

Green Battle winnaar

De winnaar van de Green Battle, van de European Green Capital Award in Nijmegen, is Jos Sluismans geworden met 'bakfietsen in plaats van bestelbusjes'.
'Ruim 50 % van het binnenstedelijk gemotoriseerd vervoer kan vervangen worden door bakfietsen. Dit bespaart jaarlijks tonnen aan CO2-uitstoot.'
Zie ook het bericht in de Gelderlander.

Handaangedreven record

Met een handbike wil Liz McTernan in september in Battle Mountain (Nevada) het handaangedreven record voor vrouwen scherper stellen dan de huidige 34,42 km/uur over een afstand van 200 meter. Met haar hoofd bestuurt zij de fiets. Zie de Herald of de Daily Mail.
De fiets is ontworpen door de ingenieurs en studenten van de Plymouth University.

Periscoop

Wielrenners hebben blijkbaar moeite om recht vooruit te kijken. Anders wordt er niet geprobeerd om met deze periscoop op de markt te komen.
Nu kunnen ze met hun neus op het stuurstang 'aerodynamischer' hun weg vervolgen. Mocht er een tegenligger zich op het schermpje melden, kan het hoofd opgericht worden om te kijken of alles goed blijft gaan.
En ligfietsers? Vrij zicht!

Virtue Pedalist

Op Kickstarter wordt een donatie gevraagd voor een overdekte fiets, die het beste, zo zeggen ze, van een elektrische fiets, bakfiets en een velomobiel samenbalt in de Virtue Pedalist.
De voordelen zijn weer: 100 % groen, 0 % emissie (tijdens het fietsen, even vergeten dat die elektriciteit wel eerst opgewekt moet worden, en dat gebeurt nog niet altijd zonder uitstoot). Maar ook: geschikt voor twee personen.

Ligfietstreffen (B)

Vanmiddag om 2 uur start dit ligfietstreffen al met een wedstrijd in Affligem. Zie onze agenda en/of Ligfietsers.be.
Voor de zaterdagvoormiddag worden er verschillende tochten georganiseerd. 's Avonds is er BBQ.
Op de zondag wordt er één tocht gereden.

Liegeradtreffen

Volgend weekend, 8-10 mei, is er in Oehna, tussen Berlijn en Leipzig, een ligfietstreffen. Oehna ligt in de Fläming, een stuwwal. De streek is vernoemd naar middeleeuwse Vlaamse (en Nederlandse) kolonisten.
Ook hier is iedereen welkom!

Gezichtsbedrog

Als velomobilist ben je gefocust op de velomobieleigen vormen (tunnelvisie?), en dan kom je zoiets tegen. Uw reporter ziet drie instapgaten in een wonderlijk bijeenraapte vormen (verongelukte velomobielen?).
Pas bij het lezen van de titel kan er daarna met moeite iets anders uitgehaald worden dat lijkt op de beschrijving.

Harry heeft een aantrekkelijke passagier in zijn velomobiel!
Vooruit, ook een foto van Harry. Harry ziet er nog opmerkelijk fris uit voor zijn rit vanuit Germersheim (Spezi). Of is dat ook gezichtsbedrog?

Stabiliteit Quattrovelo

In het filmpje wordt gedemonstreerd hoe stabiel de Quattrovelo zich gedraagt bij korte bochten en oneven wegdek bij relatief hoge snelheden. En? Opmerkelijk stabiel!

Project Comte-mee

Trobken heeft een nieuwe video in de stijl van de 'stomme film' gemaakt (dus ook in zwart-wit). Een ouder vrijdagbericht over Comte-mee en de site.

Zomercompetitie (BeND)

Op zondag 3 mei start de zomercompetitie met wedstrijden op de Nedereindseberg in Utrecht. Het is wel de tweede wedstrijd in BeND-verband.
De volgende BeND-wedstrijd is op 31 mei in Peer (B).

In het weekend

  • Op zondag 3 mei 2015 staat de 7e editie van de Stroopwafeltocht op het programma van Liever Liggend Gouda. De Stroopwafeltocht vertrekt om 11.45 uur in de Visserstraat te Gouda.
  • Eveneens op zondag gaat Lekker Ongebonden Liggen weer fietsen onder het mom 'breng Edwin en Casper weg'-tocht. LET OP! Hierdoor is de start is vervroegd naar 9 uur, en zoals gewoonlijk vanuit de Houtmarkt in Zutphen.
  • En natuurlijk ook het bovenstaande ligfietstreffen (B) en de zomercompetitie (BeND)!

Cycle Vision zoekt!

Cycle Vision zoekt iemand die een lezing kan geven over Strava? Meld je aan bij Cycle Vison!

Cycle Vision zoekt nog meer vrijwilligers:
Het Cycle Vision comité werkt hard aan de voorbereidingen om Cycle Vision 2015 een succes te maken. Ook jij kunt daaraan meehelpen, want Cycle Vision is niet mogelijk zonder vrijwilligers.

Wil je ons helpen met kaartverkoop, ingangscontrole, parkeerwacht, wegwijzer op het terrein en camping, begeleiding toertochten, assistentie bij de wedstrijden, assistentie bij lezingen, leiding bij het probeercircuit, opbouw van kramen, technische duizendpoot, meld je dan aan via Cycle Vison.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.