Strooiroutes in de Fietsouteplanner

Gepubliceerd op

Hoewel het nog niet echt koud is, wordt er al wel preventief gestrooid op de fietspaden. Als de winter echt doorzet, dan kan het handig zijn om de gestrooide routes te kunnen vinden. Of, zolang het niet echt glad is juist te vermijden om schade aan je fiets door zout te voorkomen. In beide gevallen moet je de betreffende routes wel kunnen vinden.

De vrijwilligers die gegevens verzamelen voor de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond zijn op het moment bezig om die routes in te tekenen. In de afbeelding zijn in lila de op 7 december ingetekende strooiroutes te zien.

Een flink deel van de gemeentes is al ingetekend, maar vooral buiten de steden vinden we nog grote gaten. Om deze gaten op te vullen vraagt de Fietsersbond om hulp. Je kunt helpen door vrijwilliger te worden.

Het gaat hier om de officiële strooiroutes. Het is niet altijd gemakkelijk om deze routes boven water te krijgen: flink zoeken op de gemeentelijke en provinciale websites. Voor het zoeken van de strooiroutes zelf hoef je geen vrijwilliger te zijn. Als je een plan gevonden hebt, zet dan een link in een opmerking onder dit bericht, dan kunnen andere vrijwilligers het vervolgens oppakken.

Kijk hier voor de
actuele details
Hier kun je ook inzoomen.

Reacties

MaartenSneep op za 06 dec 2014 om 20:16

Ruitenbeek2 op zo 07 dec 2014 om 09:29

De westkant van Amsterdam Rijnkanaal wordt gestrooid van Utrecht tot het fort bij Abcoude. Alleen de laatste 3 kilometer tot Driemond worden niet gedaan. Ook alle afgaande polderwegen worden van zout voorzien.

Maaaike op zo 07 dec 2014 om 17:10

De gemeente Leiden verwijst op deze pagina naar een PDF:
http://www.leiden.nl/winter
maar let op de bestandsnaam: geldt dat kaartje ook voor winter 2014-2015?

Gemeente Leidschendam-Voorburg:
http://www.leidschendam-voorburg.nl/Kaart-gladheidbestrijding-wegen-eerste-prioriteit.html

Gemeente Kaag en Braassem: lijst met straatnamen (geen kaartje?)
https://secure.kaagenbraassem.nl/wonen-en-leven/gladheidbestrijding_3335/item/strooien-bij-gladheid_13391.html

MaartenSneep op zo 07 dec 2014 om 20:15

Ook gevonden:

• Nieuwkoop: kaart van maar liefst 7 MB… (onderaan de pagina)
• Katwijk: kaart verdeeld over 8 PDF-pagina’s…
• Voorhout, Warmond, Sassenheim: per kern een opsomming van straatnamen; geen kaartjes maar wel aparte vermelding van fietsroutes.
• Noordwijkerhout: bij “Hoofdroute strooiwagen twee” worden expliciet enkele fietspaden genoemd.
• Noordwijk: geen routes gevonden!
• Voorschoten: “De strooiroutes van 2012/2013 zijn gelijk aan de strooiroutes van 2011/2012” (sic) 3 routes met elk een eigen pdf-kaartje + 1 pdf met alle routes in tekst uitgeschreven.

Ik heb gisteravond Amstelveen toegevoegd. Ik heb gemerkt dat je lokaal vrij bekend moet zijn om de routes goed in te kunnen tekenen. De expliciete fietsroutes zijn niet zo'n probleem, maar de wegen waar geen gescheiden fietspad langs ligt wel: welke daarvan befietsbaar worden door het strooien voor auto's kan je alleen beoordelen als je lokaal goed bekend bent.

Wouter.Koenders op wo 10 dec 2014 om 12:15

Ik wou dat ik dit eerder had gezien, ik lag gister twee keer naast mijn fiets! ik heb het even gecheckt maar inderdaad net dat stukje fietspad wordt blijkbaar niet gestrooid.

paulvanroekel op do 11 dec 2014 om 11:23

De vorderingen zijn te zien op deze kaart http://planner2.fietsersbond.nl/tile/tileclientvoorbeeld.html

MaartenSneep op za 13 dec 2014 om 19:20

En hier zijn de gegevens van Huizen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.