Cycle Vision 2014 - Oude bekenden en nieuwe ontwikkelingen

Gepubliceerd op

Cyclevision is weer voorbij. Op de baan is een 3-uursrace gehouden, geskate en een devilsrace gereden. Wim Schermer heeft verteld over de Velotilt en Walter Hoogerbeets heeft voorgedragen uit zijn reisverhalen.

Als eerst stond op de zondag de 3-uursrace op het programma. Om 10 uur stonden 56 deelnemers aan de start om 3 uur te racen. Dit maal reden de velomobielen en open fietsen door elkaar. Al gauw nam Charles Henry de leiding in de wedstrijd om deze niet meer op te geven.

De wedstrijd werd gevolgd door een lezing van Wim Schermer over de ontwikkeling van de Velotilt terwijl de skaters een wedstrijd hebben gehouden op de baan.

Hierna was er nog een afsluitende race voor ligfietsen, de Devilsrace. Hierbij werd op constante snelheid achter een gangmaker gereden, in dit geval een elektrische auto. Elke 2 ronden werd op het rechte stuk naar de finish gesprint waarbij 1 of 2 deelnemers afvielen. Het bleek een lastig onderdeel waarbij zowel begin van de sprint als wie er afviel niet altijd duidelijk was. Wel leverde het een behoorlijk spektakel op, dus met wat aanpassingen kan dit een mooi element zijn om terug te zien.

Tijdens deze laatste race heeft Walter Hoogerbeets voorgedragen uit zijn reisverhalen. Hij heeft laten zien dat een verre reis erg zwaar kan zijn, maar ook heel erg mooi.

De afsluiting van het evenement was natuurlijk de prijsuitreiking van alle wedstrijden. Wat opviel was dat sommige mensen vaak op het podium stonden. Voor de vrouwen gold bij sommige wedstrijden bijna dat meedoen gelijk stond aan een podiumplek. Hierbij dus een oproep aan alle dames, doe volgend jaar lekker mee. En meer heren zijn natuurlijk ook van harte welkom, en onthoud: Meedoen is belangrijker dan winnen!

Reacties

dadou op di 01 jul 2014 om 09:06

Thank you for this event. It was really cool to race on this track. Thank you for the volunteers to prepare cyclevision. It was great to try WAW, velomobiel, M5 M-racer on the car-park.
This is a little video:
http://www.dailymotion.com/video/x20k3ym_promenade-autour-de-venray_sport
http://www.dailymotion.com/video/x20k2de_cyclevision-2014_sport
Thak you again.
David

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.