Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Maximaal 30 km/uur (B), fietsen maakt gelukkig, Fiets Centrum Nijmegen en Elan, bakfietsTreffen 2014, de economische zin van fietsen, ‘Intertraffic Safety Innovation Award’ voor de Fietsersbond, Cycling Zandvoort toch zonder ligfietsers

Maximaal 30 km/uur (B)

Voor diegene die, vanaf dinsdag, door België fietsen: er mag met maximaal met 30 km/uur per fiets op landbouwwegen en kleinere (fiets-)paden gereden worden! De betreffende paden en wegen worden aangeduid met de verkeersborden F99a,b of c.
Hoe wij als fietsers ons aan de snelheid moeten houden, is nog niet bekend gemaakt. Mogelijk wordt er aan de grens gecontroleerd of de fietsers die België binnenkomen een werkende snelheidsmeter op de fiets hebben!
Wij, van Ligfiets.net en de NVHPV, ondersteunen deze maatregelen niet. Wij proberen, uiterlijk dinsdag, een protestbrief uit te laten gaan naar de verantwoordelijken in België. Hiermee hopen wij onze Belgische collegafietsers te ondersteunen.
Ja, ook de wielrenner Sven Nys is verbolgen!

Fietsen maakt gelukkig

Afgelopen zaterdag stond in het Parool een artikel over Josje. Zij fietst tegenwoordig met een HP Velotechnik Scorpion FX, alias de Vuurvogel.
Na een ongeluk werd lopen moeilijk en pijnlijk, en dankzij de stichting Ik wil fietsen fietst zij weer gelukkig door haar stad (en omgeving)!

En dan staat er in de Eva Magazine (EO) ook nog eens de tandem van Alies en Chris! Geluk met zijn tweeën.

Fiets Centrum Nijmegen en Elan

Het FietsCentrum Nijmegen (FCN) opent haar deuren in het Honig Complex (de voormalige soepfabriek), aan de Waalbandijk 25! Het FCN biedt een plek aan alle fietsliefhebbers en –ondernemers.
Het idee om een bedrijvencentrum te openen voor fietsondernemers ontstond drie jaar geleden uit een samenwerking van Fietsdiensten.nl en Stipbike.
En ook Elan Ligfietsen heeft er een plek!

BakfietsTreffen 2014

Fietsdiensten.nl en de European Cycle Logistics Federation organiseren op zaterdag 12 april en zondag 13 april het International Cargo Bike Festival 2014, oftewel het BakfietsTreffen 2014.

De economische zin van fietsen

Professor Alexander Grous brengt als één van de eerste, op een geloofwaardige manier, de waarde van het fietsen voor een hele nationale, in dit geval Britse, economie in kaart.

‘Intertraffic Safety Innovation Award’ voor de Fietsersbond

De Fietsersbond nam in 2007 het initiatief om een airbag voor fietsers op auto’s te ontwikkelen. De samenwerking van de Fietsersbond met TNO, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Centraal Beheer Achmea en de Zweedse fabrikant van auto-onderdelen Autoliv, project ‘Savecap’, leverde gegevens op, hoe personenauto’s veiliger kunnen worden voor fietsers: de airbag voor fietsers.
Aan ‘Savecap’ is de ‘Intertraffic Safety Innovation Award’ toegekend.

Cycling Zandvoort toch zonder ligfietsers

Het bestuur van Cycling Zandvoort heeft in alle wijsheid besloten om ligfietsen uit te sluiten van de 24 uurs race, aldus art. 7.1: Ligfietsen zijn niet toegestaan [...].

Naar de redenen kunnen we alleen gissen. We doen een poging:
  • bij het afstappen wees het bovenstuur van de ligfiets obsceen omhoog (houding)
  • de ligfietser had niet de juiste maat binnenband bij zich voor een wielrenner met bandenpech (collegiaal)
  • je kan aan de lichaamshouding van een velomobilist niet zien of hij/zij vermoeid begint te raken (tactiek)
  • je ziet ze (ligfietser) niet, en dat is gevaarlijk op een circuit. Bovendien slecht onderhouden (lig-)fietsen (veiligheid)
  • de fotografen (would be wielrenners in hart en nieren) zagen de ligfietsers ook al niet, of de foto's waren allemaal bewogen (externe contacten)
  • de ligfietsers zijn te snel, en staken hun tong uit bij het passeren (en niet van vermoeidheid, hè) (pesterij)
  • of toch iets wat wij nog niet doorhebben (onnozelheid)
Laten wij nu in de veronderstelling zijn geweest, dat het tijdens de testrit gezellig, en geslaagd was (voorpagina). Bovendien was er geen onvertogen woord gevallen. Een blinde vlek onzerzijds!
Hopelijk krijgen we dinsdag a.s. te horen dat we ons wat hebben laten wijsmaken.

In het weekend

En volgende week, zondag, de eerste ligfietsopstapdag, deze is in Assen.

En de klok gaat een uur vooruit: zomertijd!

Reacties

MaartenH op vr 28 mrt 2014 om 15:33

Tsjonge jonge, die 30 km/u waar maken we ons druk over. Kijk naar de praktijk van maximumsnelheden bij auto's. Daar worden die snelheden geïnterpreteerd als minimum snelheden. Sterker nog, ook nog eens naar boven afgerond. Als je niet minstens 45 rijdt in een 30 km zone, krijg je toeterende en lichtseinende auto's achter je. Nu kunnen we eindelijk eens tegen die trage idioten op het fietspad zeggen, joh rij eens door, je rijdt langzamer dan de maximum snelheid hier !!!!! (Tenminste als Nederland België hierin gaat volgen)

wfvn op za 29 mrt 2014 om 21:45

Waar maak je je druk om met die 30 km/h? Al die arme velombielrijders die vanaf 1 april dus niet meer het maximum eruit mogen halen.... ehm.... 1 april? Goh........

Vooral die brief gaan schrijven. Kunnen onze Zuiderburen weer lachen om die domme Nederlanders.

Roodpetje op zo 30 mrt 2014 om 12:55

Ehm, wel in het goede album kijken voor de foto's van de testrit op Zandvoort, een fotograaf (fotografen is trouwens met een 'f'en niet met een 'v', ze zijn nog steeds niet van adel ;) ) heeft wel degelijk ligfietsers gezien: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=831016363580232&set=a.831012606913941.1073741835.587722994576238&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-prn1%2Ft1.0-9%2F1962698_831016363580232_1620321734_n.jpg&size=960%2C640

MichielAdriaan op zo 30 mrt 2014 om 19:54

Klopt Bas, die "ligfietser" was ik. Ik zag je staan op de testdag/ Voor de rest velomobilisten en bukfietsers.
Duidelijk kan ik zien dat m'n achillespees nog behoorlijk hinderde! Vandaar de vreemde haakse voetenstand. Mag ik de foto gebruiken op m'n blog?
Mvg Mick

TeJayLigFts op di 01 apr 2014 om 12:57

Het zijn, rond 1 april, altijd onzekere dagen. Wat is waar en wat is niet waar? In het bovenstaande staat bewust de dag als dinsdag aangeduid, en niet als 1 april.
Sommige aprilgrappen duren al jaren, zoals de, gezonde (!), elektronische sigaret.
Andere zijn pas sinds gisteren bekend: de belastingdienst gunt ons nog twee dagen voor het invullen van het belastingformulier. ;)
En dan heb je nog deze.


@Bas: euh, fotografen is het (en toch is het een edele sport!). Ik zal het verbeteren. En heb blijkbaar niet goed genoeg gezocht (voor de foto's van die dag).


@Mick: de foto's zijn waarschijnlijk eigendom van Cycling Zandvoort. Je mag ze downloaden, en zijn dus alleen voor eigen gebruik.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.