Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Politieke ligfiets, the Great Baltic Sea Ride 2014, tourdeksel, vierwiel Sunrider, gewichtige stelling, 's werelds koning, nog een keer winter, ligfiets op spoor

Politieke ligfiets

PvdA'er Lutz Jacobi probeert ook de ligfietsers een hart onder de riem te steken (vanwege de gemeenteraadsverkiezingen komende woensdag. Een ieder moet maar voor zichzelf uitmaken of de gewenste partij, volgens de metadata (partijprogramma), voldoende doet voor fietsers. Wát? Gaat geen enkel programma daarover? Dan een partij die, in de zorg, kwaliteit boven kwantiteit stelt…).

The Great Baltic Sea Ride 2014

Deze rit heeft een wel weer een schitterende poster, gemaakt door C. Michael Lewis (ook de maker van o.a. de even fraaie ROAM-poster).
Ons bericht is, wat de route betreft, aangepast aan de huidige (politieke) omstandigheden. En hopelijk hoeft dit niet nog een keer aangepast worden (vanwege 'mensenrechtenactivist en bevrijder' Poetin's expansiedriften - momenteel: Oekraïne en de Krim).
Op het moment van schrijven zijn al 17, van de maximaal 36, deelnemers ingeschreven!

Tourdeksel

Als je niet zo graag met een tour- of racekap rijdt, en toch de (snelheids-) voordelen wilt hebben van de schuimkap? Dan heeft Joël Vincent van CyclesJV-Fenioux een heel mooi compromis, een tourdeksel!

Het gaat hier om een prototype. Bij de volgende versie wordt het windscherm lager en krijgt deze een beschermrand. Ook zal de NACA duct (ventilatieopening) uitgerust worden met een reflector, om de regen buiten te houden.
Geschikt voor Quest, Strada en Mango.
De prijs? Deze zal, naar schatting, om en nabij de € 350 bedragen.
(Er staat op de site ook een heel mooie, wel een prototype, velomobiel de 'LeMans').
Zie ook BROL

Vierwiel Sunrider

Kees bouwt aan zijn eigen Sunrider en heeft het daarover in zijn blog. Daar staat ook in dat Leo Visscher, van Alligt, ook droomt over een vierwieler. Niet alleen dromen, er bestaat al een prototype. In een interview uit 2012 met Leo was daar al sprake van: 'Vandaag de dag, is de ontwikkeling van een vierwieler voor mij interessant.'

De vierwieler zou ook geschikt zijn voor het verplaatsen van bierkratjes. Zeg nou zelf, dat is het eerste wat je dacht er mee te gaan doen!

Gewichtige stelling

Henk Jan stelt dat er een andere definitie zou horen te komen voor de afgelegde weg. Het totale verplaatste gewicht is ook, van groot, belang.
Dus nooit meer, wat is jouw afgelegde aantal kilometers (dat is zó ééndimensionaal), maar de hoeveelheid gewicht per afgelegde (opgetilde) weg. M.a.w. 1 kg verplaatst over 1 meter.
'Horizontale verplaatsing boeit niet zo. Bergaf is te makkelijk', maar: 'Een heuveltje op fietsen is echt gewichtheffen voor gevorderden.

Henk Jan bezweert ons dat zijn opmerking niet al te serieus genomen hoeft te worden: 'Het drijft wat de spot met de kilometervreters onder de (lig-)fietsers.'

's Werelds koning

Wereldwijd is de clip 'King of the world' van Anthony's Putch relatief veel bekeken (al bijna 40.000 keer).
Op Treehugger is een blog verschenen over dit nummer. De blog gaat over kinderen op de fiets. In Nederland is dit normaal, maar in een ander deel van de wereld denken ze daar heel anders over. 'Die kinderen lijken ook nog gelukkig, of doen een tukje. It is amazing!'
Ook is van de clip de 'making of' verschenen op YouTube.

Nog een keer winter

Twilwel's werkplek is vorig jaar verhuisd, alleen Twilwel is nog niet verhuisd. Het ene moment is het 5 km, en dan ineens is het 45 km rijden naar zijn werk.
Is dat te doen (in een velomobiel), en dan ook nog in de winter (eh, in het noorden is het een tijdje best wel koud geweest, ja hoor rest van Nederland)? De reistijd is met de kou bijna 30 % langer, m.a.w. je snelheid is ook met die 30 % afgenomen. Hoe houdt de toerkap het in de winter?
Lees het in zijn blog.

Ligfiets op spoor

Don't try this at home, or on the railtrack, kids!
Ligfietser neemt het spoor.

In het weekend

Geen toertochten!

Wel zondag in Lommel (B) de laatste indoorwedstrijd (van dit seizoen)!
Zie dus ook deze afgelaste indoorwedstrijd.

Reacties

rijnaars op vr 14 mrt 2014 om 14:35

Zie mezelf al heel hard voor een intercity uit fietsen :-)

barryvdhurk op za 15 mrt 2014 om 09:02

Hoop ik voor jou dat er geen bladeren op de rails liggen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.