Fietsaccessoires

Gepubliceerd op

Tientallen spullen maken fietsen makkelijker, beter, sneller en comfortabeler. In dit bericht een hele serie tips.

In http://www.icehouse.net/jim_d/gadgets.html wordt zonder meer een hele serie links gegeven.

Een recente discussie op de mailinglijst heeft een heleboel informatie opgeleverd over de verlichting met leds.

Niet tevreden over de jassen die te koop zijn? Op http://www.oppad.nl/u_op_zelf_index.htm staat een mogelijkheid met wat handigheid zelf iets te maken. Niet handig? http://www.tatteljee.com/ maakt alles op maat.

Fietsnieuws in het algemeen, een verslag van Interbike 2002 is te vinden op http://www.sheldonbrown.com/interbike02.html

SKS heeft zijn assortiment uitgebreid met een compacte mini-tool, de Toolbox. De serie bestaat uit 2 modellen, de Race en de Travel. De Race weegt 128 gram en heeft 15 functies, waaronder inbussleutels en een spaaksleutel. Het Travel model is gelijk aan de Race met toevoeging van 2 ringsleutels en een kettingpons.

Op de site http://www.fietsrai.nl hebben we gelezen: Gemak dient de mens en daar draagt Hesling Products BV ook een steentje aan bij. Op het gebied van fietstassen zijn zij continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe artikelen die multifunctioneel en comfortabel zijn in gebruik. Met de nieuwe fiets-trolley is dat in ieder geval goed gelukt. Deze moderne en sportieve trolley is eenvoudig en veilig aan de bagagedrager van de fiets te bevestigen, door middel van de gepatenteerde wegdraaibare haken en een fastner. De fastner zorgt ervoor dat de trolley niet onbedoeld van de fiets gepakt kan worden.
Door de uittrekbare telescoopsteel trekt u de trolley eenvoudig achter u aan als u boodschappen doet. Hierdoor is het sjouwen met zware boodschappentassen verleden tijd. Het solide handvat aan de telescoopsteel ligt prettig in de hand, zowel bij dames als heren. De brede wielbasis zorgt ervoor dat de trolley een goede balans heeft tijdens het trekken. De bodemdoppen zorgen ervoor dat de trolley niet omvalt als hij, gevuld met boodschappen, even los blijft staan.

De trolley is ook uitstekend geschikt voor gebruik als reistas. Door de afmetingen kunt u hem als handbagage meenemen in het vliegtuig. De trolley heeft twee stevige handvatten aan de bovenkant, maar ook één aan de zijkant, zodat hij tevens horizontaal te dragen is. Wat gemakkelijk is als de trolley in een auto gezet moet worden of in een bagagekluis.

De fastrider fiets-trolley is gemaakt van sportief crinkle nylon. De afmetingen bedragen 33 x 47 x 16 cm, inhoud is 24 liter. Het grote voorvak is afsluitbaar met een rits, die naar twee zijden te openen is. De fiets-trolley heeft veilige reflectie aan de zijkanten en op de voorkant, zodat u altijd goed zichtbaar bent als u met de trolley loopt of fietst. De fiets-trolley is verkrijgbaar bij de betere fietsspeciaalzaak en de adviesverkoopprijs bedraagt € 49,95.


Verder nog een artikel "Rotor Crank in de Vuelta" zoals dat onlangs verscheen op www.fiets.nl:
Wie goed kijkt op TV kan tijdens de Vuelta het Spaanse Relax-Fuenlabrada-team zien rijden op de Rotor-crank. Vijf teamleden hebben er voor gekozen om de hele ronde te rijden met het Spaanse product. Die rijders zijn Antonio Clom, die met de Rotor-crank al de Ronde van Andalucië heeft gewonnen, Jose Master, Martin Garrido, German Nieto en Jose M. Palomo. Dat de renners met deze crank rijden is niet zo raar, want ze worden door Rotor gesponsord. Maar als een product niet werkt, dan komt dat echt niet op de fiets van een prof terecht. Zeker niet als zulke grote belangen als de Vuelta op het spel staan. Naar verluid hebben ook Kelme en Once gereden met de Rotor-crank, in kleinere Spaanse wedstrijden, maar in ieder geval vanwege sponsorbelangen (Shimano en Campagnolo) wordt daar verder geen ruchtbaarheid aan gegeven. Nog even in het kort wat de Rotor-crank is en doet, want je kunt er uitgebreid over lezen in Fiets 8-2002. Door twee hefbomen kunnen de crankarmen onafhankelijk van elkaar bewegen. De beweging is zo uitgekiend dat de neergaande pedaalbeweging wordt vertraagd en de opgaande versneld. Bij het bovenste en onderste punt van de cirkelbeweging van de pedalen staan de crankarmen ten opzichte van elkaar ook nog eens uit het lood. Hierdoor wordt het zogenoemde dode punt aanzienlijk verminderd. Onze eigen metingen hebben uitgewezen dat je daardoor in ieder geval constanter kracht kan leveren, wat een snelheidvoordeel zou kunnen geven. Voor modeljaar 2003 heeft Rotor de crank verder verbeterd. Niet alleen is het uiterlijk van de RS03 afgeronder en sierlijker geworden, ook is ruim vijftig gram gewicht gewonnen. Tevens meldt de fabrikant dat de lagers van de hefbomen zijn verbeterd en efficiënter zijn afgedicht. Daardoor zou de levensduur omhoog zijn gegaan en heeft het hele systeem minder weerstand. De prijzen voor de Rotor-crank, verkrijgbaar voor zowel racefietsen als mountainbikes, beginnen bij € 600,-. Meer informatie vind je op www.rotorbike.com of binnenkort op Bike Motion Plus in Utrecht bij verdeler Rotor Systems Nederland.

Natuurlijk staat ligfiets.net vol met goede tips en gebruiksmogelijkheden. Op http://www.ligfiets.net/accessoires/ kun je over van alles en nog wat lezen.

Misschien toch even wat meer achtergrondinformatie:
Verder op ligfietsplaza de ervaringen van spiegeltjes op http://www.ligfiets.net/fietsen/type.php3?id=149#id466
Na een enthousiaste mail van Jack Versprille is hierover wat informatie verschenen. http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/22251 Op de site http://home-l1.tiscali.nl/~jack12/flevobike/klep.htm is een foto te vinden van het product en de link naar de fabrikant.

Een eerder bericht over hebbedingen is te lezen op http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=333
Fietstassen op: http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=419
Laptop tassen:http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=383
Laders voor telefoons enzo: http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=379

Ook ontvingen we informatie over een nieuw fietsmatje:
http://www.ligfiets.net/accessoires/type.php3?id=249


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.