Euro Tour 2014

Gepubliceerd op

De Euro Tour der velomobielen gaat in 2014 opnieuw op reis

De Euro Tour der velomobielen zal ook in 2014 weer doorgaan. Organisator Carl Georg Rasmussen uit Kopenhagen nodigt u voor de komende zomer uit, om met gestroomlijnde trikes deel te nemen aan een achtdaagse tour door vier landen, van Oslo naar Berlijn. Daar zal de tour op 1 augustus 2014, na ongeveer 1.000 kilometer, eindigen.

De Euro Tour 2014 start op vrijdag 25 juli in Oslo/Noorwegen. De route leidt - onderbroken door korte overtochten met de veerboot - over land via het Zweedse Gothenburg naar Helsingborg, van daar gaat het naar Kopenhagen en verder via het Deense Gedser naar Rostock in Duitsland. De tour komt op de avond van 1 augustus in Berlijn aan.

Daarmee is de 2014 Tour korter dan de eerste editie van afgelopen zomer, toen de Euro Tour vanuit Leer over meer dan 1.800 kilometer in 13 dagen tot in het Franse Reims en weer terug voerde. "Met aankomst en vertrek, valt de tour met 14 dagen te overzien, en is daardoor, in essentie, voor meer velomobielrijders geschikt", zegt Rasmussen. De Euro Tour zal niet concurreren met de 'Great Baltic Sea Ride', die op 6 juli in Lübeck start en in drie weken, met ongeveer 3.000 kilometer, om de Oostzee voert. Deze is meer bedoeld voor de ambitieuze en afgetrainde rijder, en eindigt juist op de dag waarop de Euro Tour uit Oslo vertrekt. Een andere velomobielzomertour, van Amsterdam naar Barcelona ('Velomobil City Challenge'), werd begin november afgeblazen door de organisator wegens te geringe belangstelling.

De doelstelling van de Euro Tour blijven ongewijzigd. "Onderweg willen we weer reclame maken voor onze voertuigen en daarmee ons inzetten voor dit soort milieuvriendelijke en duurzame manier van vervoer", zegt Rasmussen. De velomobielpionier, die komend jaar 77 jaar hoopt te worden, wil de tour weer meerijden. De dagelijkse afstanden zijn tot 160 kilometer en zijn ook voor beginners te doen. "Wij vervoeren, in onze velomobielen, alles wat we onderweg nodig hebben en zien af van gemotoriseerde ondersteuning met escortevoertuigen. Daarnaast overnachten we voornamelijk op campings om de kosten laag te houden", zei Rasmussen. Er wordt geen deelnemersbijdrage gevraagd. Belangstellenden mogen ook etappes meerijden.

Niet Scandinavische deelnemers kunnen voor de heenreis gebruik maken van de ferry Kiel-Oslo van Color Line. Er zijn echter ook andere manieren voor de heenreis denkbaar, zoals vanuit Kopenhagen met de DFDS-ferry. De terugreis vanuit Berlijn moet elke deelnemer voor zich zelf organiseren.

Nadere informatie zal worden meegedeeld op de Facebook-pagina of kunnen rechtstreeks opgevraagd worden bij de organisator, per e-mail: Leitra. +++

Aldus: Matthias Erz, Lübeck
De route:
  [*] Dag 1. Rondkijken in Oslo en rit naar de camping in Lilleström ............... 25 km
  [*] Dag 2. Lilleström - Mysen - Halden - Naverstad ..................................... 155 km
  [*] Dag 3. Naverstad - Uddevalla - Trollhättan - Göteborg .......................... 150 km
  [*] Dag 4. Göteborg - Varberg - Halmstad .................................................. 160 km
  [*] Dag 5. Halmstad - Ängelholm - Helsinborg - Helsingör - Copenhagen .. 125 km
  [*] Dag 6. Copenhagen - Vordingborg - Gedser - Rostock .......................... 160 km
  [*] Dag 7. Rostock - Waren - Fürstenberg ................................................... 145 km
  [*] Dag 8. Fürstenberg - Oranienburg - Berlin ............................................. 85 km
In totaal 1005 km.
Opmerking: de route op de kaart in de kop-illustratie is een benadering!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.