Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Glinsterend fietspad, E-Fox en Tripod, volle tas, zwaar trappen, woon-werkverkeer griezelverhalen, doorzicht vizier, gezocht: velomobielpiloot, Sanoma stoot af

Glinsterend fietspad

Een 600 meter lang fietspad tussen Nuenen en Eindhoven wordt verlicht met duizenden lichtgevende, glow-in-the-dark, steentjes. Het ontwerp is van kunstenaar Daan Roosegaarde en is geïnspireerd op Van Gogh’s (die in Nuenen heeft gewoond) Sterrennacht.
En wat stond er woensdag in het Britse TheAtlanticCities.com?
Is het idee nieuw? Nou, in deze uitvoering misschien wel. Alleen in Drenthe is al een weg met ingebakken glas: glasfalt. Met lage lichtmasten zal “de strijkverlichting het glinstereffect andermaal stimuleren”. Hoewel de resultaten “boven verwachting” zijn, is het sinds begin 2012 angstig stil.
Het principe is al sinds 1970 in Amerika bekend, volgens dit Groenlands bericht ('Nederlands').

E-Fox en Tripod

Naast de Elf velomobile komt er in Amerika nog een overdekte trike uit, namelijk de E-Fox. De E-Fox stat op basis van de Terra Trike Rover en heeft, zoals de naam al prijsgeeft, elektrische trapondersteuning. De verwachte verkoopprijs is rond de $ 4.850 wat ongeveer € 3.500 is. Een discussie op BROL.
In het artikel wordt ook verwezen naar de Tripod velomobile, die in onze ogen er veel appetijtelijker uitziet, en ook elektrisch trapondersteunt is. De verkoopprijs hiervan is $ 7.450 wat overeenkomt met ongeveer € 5.400.

Volle tas

Deze tas past in grote en in kleine auto's, en mag als bagage mee met het vliegtuig. Wat er in zit blijft spannend, tenzij je de titel van de video leest (iets teveel weggegeven?).
En dat voor een dagje .... (want verder geen bagage meegenomen). Wat kost zo'n dag wel niet?!

Zwaar trappen

Je krachten lijken af te nemen en je hebt een zeurende pijn in je benen. Gedachte één, ik heb wat onder de leden. En zo gaat het van kwaad tot erger.
Totdat… de kettingbuis stuk blijkt te zijn. De kettingschakels werden steeds afgeremd.
Na het aanbrengen van een nieuw stuk buis, is de rijder weer op zijn oude niveau!

Woon-werkverkeer griezelverhalen

37 signals * vroeg recentelijk naar woon-werkverkeer griezelverhalen. Een van onze lezers, Reinout, heeft een positief signaal (pun intended) afgegeven, en is gepubliceerd.
Jammer is wel weer, dat je de ligfiets er bij moet denken.
* 37 signals wordt in IT-kringen blijkbaar veel gelezen. Zie ook PUN (ik kan het niet laten!).

Doorzicht vizier

Zo'n race- of toerkap is natuurlijk aangenaam bij regen en/of kou. Maar het vizier kan beslaan (met een deflector aardig te voorkomen) of regendruppels belemmeren het zicht.
Onze Belgische Stradarijder, Baron, heeft ook een oplossing. Naast anti-mist middelen, gebruikt hij een… aquarium ruitenwisser.

Gezocht: velomobielpiloot

Voorwaarde is wel dat de rijder, 'de motor', student is aan de Karel de Grote-Hogeschool te Antwerpen, gemotiveerd en sportief is, bereid om een trainingsprogramma te volgen, en flexibel genoeg is om deel te nemen aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland.

Sanoma stoot af

Sanoma stoot, naast andere bladen, de bladen Fiets en FietsActief af (waarmee niet gezegd is dat ze verdwijnen!), terwijl de ANWB stopt met Toeractief.
Gelukkig hebben we Ligfiet& en de Vogelvrije Fietser nog! Maar die liggen dan weer niet in de schappen van de bladenman.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.