Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ter land…, vreemde kostgangers, Het Klokhuis, reclame, oorlog aan 'wielerterroristen', men neme

Ter land…

Het is de eerste minuten even doorbijten voor uw rapporteur, in een verder bijzonder geëditte video, maar dan zie je hoe anders een wedstrijd tussen ligfietsen 'Heart Of Texas Recumbent Rally 2013, rodeo' ook kan zijn.

Vreemde kostgangers

Op BROL wordt verwezen naar de site van Alibaba Group waar zomaar, onder andere, een Quest en Mango worden aangeboden. Je moet er dan wel minimaal 15 of 20 afnemen, en een prijs wordt niet genoemd. Linke, Chinese, soep!
Reacties van Velomobiel en Sinner: 'misschien is dit aanbod een soort marktonderzoek', en 'als het ze lukt om 1000 velomobielen in korte tijd en naar tevredenheid te produceren, kopen we ze bij hen in'.

Het Klokhuis

Een aflevering uit 2001 van Het Klokhuis over ligfietsen. Wel jammer dat de hilarische stukjes er uit geknipt zijn!
Hé, hoorde ik daar dat hij harder dan 80 km/uur wil rijden met Meer Meters Met Minder Moeite?
Met Bram (M5), Ymte, en de verslaggever: Jeroen Kramer.
En dan de afsluiter 'waarom wielrenners nog steeds op gewone racefietsen fietsen, en er is maar één vrij domme reden voor…'

Reclame

Dus overslaan als je daar niet van houdt. Hoewel!
Er wordt reclame gemaakt voor een videocamera voor ongewone standpunten. Eén van die 'bizarre standpunten' is een: trike, uiteraard met een lieftallige dame. Is het geen plaatje?

Oorlog aan 'wielerterroristen'

De Vlaamse overheid verklaart de oorlog aan 'wielerterroristen'! Op het jaagpad langs de Schelde worden ribbelstroken, om de kilometer, dwars op de rijrichting gelegd. De bedoeling is dat deze stroken als 'pelotonremmers', snelheidsremmers, dienen.
Op de foto in het blog van met de fiets onderweg is beter te zien hoe het er in het echt uitziet. Aan beide zijden is een strook van 30 cm vrij gebleven van deze fikse rammelstrook.
En dan te bedenken dat uw reporter al een hekel heeft aan de onderbroken middenstreep op het fietspad! Ja, het ligt er te dik op!

Men neme

Men neme een donorvouwfiets, wat onderdelen, een zaag en lasapparaat, voor de afwerking wat verf, en een immense vlag. Na wat arbeid krijg je een… ligfiets.

Reacties

Arjan op za 13 jul 2013 om 13:36

Zo zag ik Ymte niet eerder hehe...dat is idd wel wat jaartjes terug. Erg grappig hoe achterhaald die beelden zijn danwel hoeveel verder in ontwikkeling velomobielen nu zijn. Maar dan ook weer, over 12 jaar zijn beelden van nu ook achterhaald...tenminste dat hopen we dan ;-))

Die Chinese velomobielen - als iemand ze al wil laten produceren - zullen eerst zeker wel niet van de hoge kwaliteit zijn die wij gewend zijn....per 1000 produceren lijkt ook weinig doordacht/realistisch als je ziet hoe kleinschalig de velomobielmarkt is....maar ja, als ze gemaakt worden van hongkongplastic, stalen niet-merk onderdelen en frame en gedumpt worden voor een paar honderd euro zou dat weleens kunnen veranderen...of niet maar de reputatie van de gelijkende velomobielen van hoge kwaliteit kunnen schaden omdat ze er (te)veel op lijken en enorm veel goedkoper zijn.

Wel iets om in de gaten te houden.

NoStress op di 16 jul 2013 om 09:23

Dat Chinese 'marktonderzoek' is niet vreemd. Nog niet direct bedreigend, maar toch...Ik kan mij nog herinneren dat ene meneer Soichiro Honda die al na de oorlog was begonnen met motorfietsen bouwen in 1958 ineens door brak met de Honda Dream. Een copy van Europese motoren. Waar Engelse motoren super presteerde, maar olie lekte en Italiaans prachtig waren, maar onbetrouwbaar, maakte hij ineens superepresterende, niet lekkende, 'mooie' betrouwbare motorfietsen. Hoe dat is afgelopen? Kijk maar om je heen.
Met auto's ging het niet veel anders in de jaren 70-80.
Toch als velomobielen een algemeen beeld gaan worden hierdoor (en minder auto's...) dan wordt ik toch wel gelukkig van die ontwikkeling. ;-)

JosSluijsmans op ma 22 jul 2013 om 10:43

De Alibaba Group behoort tot de vijf grootste ondernemingen van China. Geen kleine jongens en meisjes! http://en.wikipedia.org/wiki/Alibaba_Group

CV op vr 29 jun 2018 om 02:30

Al die oude fragmenten van ligfietsen bij de NPO zijn allemaal offline gehaald...

Dat ze na 15 jaar nog moeilijk doen over "dit is ons beeldmateriaal"... onvoorstelbaar.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.