Bijzonder nieuws

Gepubliceerd op

In het uitgebreide bericht allerlei bijzondere nieuwtjes.

Je ziet als fietser onderweg de meest bizarre situaties in het verkeer, door verkeerskundigen bedacht. Toch is er af en toe ook wel iets heel leuks, zoals dit regenboog zebrapad.

De uitvaart van Richard Ballentine per fiets in Engeland is hier te zien op Youtube (bron: twitter)

Ook leuk, het verschijnen van een bijzonder fietsboek, Cycle4school dat een initiatief is van de organisatie Cycling out of poverty.
We kregen het volgende persbericht: "

PERSBERICHT

CooP-Africa lanceert verkoop fotoboek Scholieren in Afrika op de fiets
17 juni 2013

Cycling out of Poverty (CooP-Africa) heeft nu een fotoboek uitgebracht waarin Afrikaanse scholieren op de fiets centraal staan. Vanuit het perspectief van de Afrikaanse leerlingen wordt een beeld gegeven van hun schoolsituatie. Het boek toont stukjes handgeschreven tekst van scholieren uit Kenia en Oeganda (met vertaling naar het Nederlands) en foto’s van de desbetreffende scholier die de situatie weergeeft. In dit boek komen 26 leerlingen aan het woord uit Kenia en Oeganda die met de fiets naar school gaan.

Luuk Eickmans, directeur van CooP-Africa, zegt hierover: “Op het eerste gezicht zijn er wellicht veel verschillen tussen leerlingen in Afrika en Nederland. Zoals de uniformen, de schoolbanken en –borden. Maar bij een nadere blik valt op dat Afrikaanse scholieren ook gewoon kinderen zijn. Dat dezelfde groepsprocessen te zien zijn als in Nederland (zoals de studiebol en de populaire gast). En dat Afrikaanse scholieren ook mooie dromen hebben, net als Nederlandse leerlingen.“

Het boek wordt uitgegeven door CooP-Africa, een Nederlandse stichting die zich inzet om de toegang van Afrikaanse scholieren te verbeteren door middel van fietsen. In het Bike4School programma kunnen leerlingen en leraren een fiets krijgen die ze in termijnen afbetalen. Hierdoor hebben kinderen nog voldoende energie om goede cijfers te halen. En met een schooldiploma op zak hebben ze een betere toekomst.

Het boek kan worden aangeschaft door €19,95 over te maken naar CooP-Africa rekeningnummer NL68 SNSB 0906146356 o.v.v. Bike4School boek met daarbij de adresgegevens. Voor meer informatie: www.coop-africa.org en info@coop-africa.org.

Speciaal voor het voortgezet onderwijs heeft CooP-Africa een lespakket ontwikkeld over ‘Mobiliteit en ontwikkelingsvraagstukken’. Hiermee worden Nederlandse scholieren betrokken bij ontwikkelingsvraagstukken rondom hun leeftijdsgenoten in Afrikaanse landen. Kennis vergaren en zelf een mening vormen staan hierin centraal, net als de onderwerpen ‘duurzame mobiliteit’ en ‘arm en rijk’. Kijk voor meer informatie op www.mobiliteitenontwikkeling.nl of stuur een email naar info@coop-africa.org.
"

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.