Nieuwe situatie Cyclevision

Gepubliceerd op

Cycle Vision 2013 helaas afgelast!
Tijdens het organiseren van Cyclevision is de planning bij onze partner, FlevOnIce, veranderd. En daarmee is ook het een en ander veranderd voor Cycle Vision.

Cycle Vision (CV) zou dit jaar op FlevOnIce plaatsvinden.
Bij de gesprekken over de exacte details met FlevOnIce kwam naar voren dat er verbouwd gaat worden, deze verbouwing is niet klaar met Cycle Vision.
In het CV weekend is er geen horecagelegenheid en waarschijnlijk ook geen sanitair, mogelijk geen wateraansluiting.
En de beschikbaarheid van de 400m baan is ook ter discussie komen te staan.

Op zo'n "site under construction" kunnen we geen beurs, probeerparcours of camping organiseren.
Het opzetten op een andere locatie (die nog gevonden moet worden) is met de huidige vrijwilligersclub niet haalbaar.
Vandaar dat het bestuur, met pijn in hart, heeft besloten Cycle Vision voor 2013 af te gelasten.
Er wordt nog onderzocht of op de RDW baan bij Lelystad dit jaar een mogelijkheid is om enkele wedstrijden te houden.
Dit wordt geen volledige Cycle Vision en zal het dus ook geen Cycle Vision heten. Zijn er voorstellen voor een naam?

De datum voor volgend jaar kunnen we al wel bekend maken: zet 27 t/m 29 juni 2014 maar in de agenda. Voor die datum gaan we wat moois maken!

Reacties

FrancisW op ma 22 apr 2013 om 08:06

Wat een ontzettend treurig nieuws! het 2e jaar dat Flevonice roet in het eten gooit, gaan ze volgend jaar niet weer verbouwen??
dapper besluit om niet toch hals over kop een andere locatie te willen zoeken; volgend jaar beter!

Succes,
Francis

hannekehovens op ma 22 apr 2013 om 08:20

heel erg jammer dat CV niet doorgaat. het zou mijn 11 jaar op rij worden.
Is het niet mogelijk om met een aangepast programma weer naar het Midlandcircuit te gaan?
want dat was niet een slecht alternatief, (alleen een duurrace is niet handig op die baan)


ik hoop wel dat er harde afspraken gemaakt kunnen worden met flevonice voor volgend jaar, want anders krijg je bijna het gevoel dat je aan het lijntje gehouden wordt.

groetjes Hanneke

MdeHaan op ma 22 apr 2013 om 11:37

Wat jammer dat CV dit jaar niet doorgaat.
Was van plan dit jaar maar weer eens langs te gaan, maar dan moet dat maar een jaartje wachten.
Vraag me net als Hanneke af of er met Flevonice iets niet goed is gegaan in de communicatie of dit een vervelende samenloop van omstandigheden betreft.
En,.... wanneer kan ik mijn Sjalie nu nog ergens ophalen??

liegender_robert op ma 22 apr 2013 om 15:44

Das sind leider keine schönen Nachrichten, ich kann die Organisatoren aber verstehen. Hoffen wir auf 2014!

Den Organisatoren meinen Dank für Ihren Einsatz.

Viele Grüße, Robert

ArnoldStokkelHoorn op ma 22 apr 2013 om 18:43

Echt heel jammer ! Alle begrip dat met de huidige groep vrijwilligers niet 'even' snel een andere locatie gevonden kan worden, maar beter geen evenment dan een mogelijk slecht evenement waarbij de moeite van deze vrijwilligers dan afgekraakt gaat worden.
Misschien een 'gewoon' kampeerweekeinde als pleister op de wond ? Geen programma maar toch met zijn allen bij elkaar.

Groeten, Arnold
Hoorn,Westfriesland

Ligfietsger op ma 22 apr 2013 om 19:12

Nu lijkt het net ........ of dat het aan de huidige groep vrijwilligers ligt, dat er geen alternatieve CV 2013 kan worden gehouden op een nog te vinden locatie ...... 't is maar net hoe je het leest natuurlijk, maar toch ....

Er mankeert niets aan de huidige groep vrijwilligers en er was ook al heel veel werk verzet voor CV 2013 ......

hannsst op ma 22 apr 2013 om 19:15

Jammer, ma ik denk dat de midland circuit en alternatiev kan sein. de drie uur race was geweldig. ...

ArnoldStokkelHoorn op ma 22 apr 2013 om 19:34

Nee hoor,ligfietsger, het ligt ZEER ZEKER niet aan de huidige groep vrijwilligers. Ik ben er van overtuigd dat die alles op alles hebben gezet om het evenement van de vloer te krijgen, maar ik bedoel ermee dat je niet maar van alles van de kleine groep mag blijven verwachten. Kortom, niets dan hulde maar beter geen evenement dan een slecht evenement (waarbij ik zeer zeker niet doel op het evenement van vorig jaar dat ook heel snel van de grond moest komen en goed gelukt was)

Ligfietsger op ma 22 apr 2013 om 19:48

Ohuhh Arnold, mijn reactie stond wel direct onder de jouwe, maar ging over de tekst van de "redactie" ;-)

NoStress op di 23 apr 2013 om 08:11

Het ligt aan niemand, het is samenloop van omstandigheden en misschien niet zo netjes van Flevonice om ons toch te boeken. Maar laten we geen zwarte piet toeschuiven. Flevonice is een te mooie locatie om ruzie mee te maken voor CV.
Volgend jaar beter.

Ik denk dat we respect moeten hebben voor de organisatie die de zware beslissing moest nemen alles af te lassen. Ik kan me er wel iets bij voorstellen.
Een alternatief is lastig. Zowel op Flevonice zoals die nu is, als op Midland als op de ANWB baan ontbreken faciliteiten. Die moeten geregeld, opgebouwd, onderhouden en betaald worden. Daar heb je vele vrijwilligers voor nodig EN centjes. Dat laatste was al een heet hangijzer op de laatste ALV. Moet de CV gratis toegankelijk blijven om de kosten te dragen? Dat punt weegt nu nog zwaarder als je een alternatief gaat zoeken. Midland is vorig jaar goed gelukt, maar wie geeft garantie dat het dit jaar weer lukt?
Flevonice is ideaal organisatorisch gezien. Vele nette faciliteiten zijn aanwezig en kosten weinig vrijwilligers inzet. Het kost wel wat maar is het gemak en comfort waart naar mijn idee.

Ik ben in principe voor een leuk alternatief zoals Arnold voorstelt. (ANWB-baan race en kamperen op het Oppertje?+toerrit) Maar onderschat niet wat zelfs daar nog bij komt kijken aan organisatie. De te verwachte opkomst kan wel eens groter zijn dan Herfst- en Paastreffen bij elkaar. En dat is al een hele kluif.
Wie gaat dat organiseren WECO+KATOCO? Of de CV commissie? Onder welke naam? Zitten we eigenlijk wel op een alternatief te wachten?
Een #Koningslied probleem. Wel of niet door laten gaan.
Ik denk dat het verstandig is een jaartje over te slaan met de CV.
De WK in Leer is voor de wedstrijdrijders gelegenheid genoeg een week eerder.
Daar kan ook gekampeerd worden.
Laten we het daar gezellig maken met z'n allen.
Duitsers opgepast! Reserveer maar extra plek.
De Nederlanders komen er aan en hebben er zin in! Haha! :-D

BOW op do 25 apr 2013 om 12:35

Ik vind het ook jammer en begrijp het niet zomaar kunnen vinden van een alternatief.

Toch vind ik ook dat een evt andere locatie niet zomaar af zou moeten vallen als er betaald kan worden voor faciliteiten door deelnemers.

Maar misschien is dat wel een ondoordacht idee van mij omdat veel mensen al behoorlijk moeten worden aangespoord hun lidmaatschap van de NVHPV te betalen....

Ligfietsger op vr 26 apr 2013 om 20:25

Ik denk dat dit aansporen wel mee valt hoor, meer dan 95% van de leden betaalt gewoon of automatisch .....

NoStress op ma 29 apr 2013 om 20:22

Ik heb even met andere ogen proberen te kijken naar de locatie Nedereindse berg. Er is een 333 mtr ovaal om proef te rijden. Ruimte omheen voor stands (in het gras) Daar zouden dan op zijn minst marktkraampjes bij moeten komen. Liefst een extra tent. (Daar ga je al)
Er is een mooi dienstgebouw/ kantine ter hoogte van start/finish. Niet te groot, maar net groot genoeg.Goed zicht op een deel van de baan en probeerparcours. Voldoende douches-, kleed- en toiletgelegenheid onder het gebouw. Maarrrr.....
De baan is niet vlak. (Is dat een bezwaar?) Een kort rondje om de berg kan 1,2 km (1 uurs tijdrit?), de volledige route (2,2 km) is gewoon klimmen.

Het grootste bezwaar in mijn ogen is dat een brug noodzakelijk is om veilig op het binnen terrein te komen. Zodat het publiek de wedstrijden niet verstoort. Dat wordt kostbaar!

Parkeer en kampeerplek zal er vast wel zijn maar niet nauwkeurig bekeken.
Er is een fraaie grote waterplas, maar niet zwembaar. (Afvalwater, de 'berg' is een voormalige vuilstortplaats)
Al met al niet 100% geschikt volgen mij.
Niet onbelangrijk: Het weekeind van de CV zijn ze al volgeboekt......NK Masters

nvanderwal op ma 29 apr 2013 om 21:07

Aan de andere kant van de A2, vlak bij het knoppunt Ouderijn, zit nog een wielerbaan. Ik heb er nooit op gefietst, volgens mij is het een simpel ovaal. Als dit klopt, dan kan deze baan gebruikt worden voor tijdritten. Hij moet wel bekeken worden, want de kwaliteit is mij onbekend.

Hier een kaart.
http://goo.gl/maps/NRzDg

En wat het niet zwemmen betreft:
Jaren hebben vrachtwagen zand in het water naast het circuit gestort, omdat er koelkasten, wasmachines en andere uitstekende voorwerpen op de bodem van dit meer lagen. Het heeft dit vuilnis afgedekt, maar ook het asfalt op het circuit omhoog doen komen.

bastiaan op ma 29 apr 2013 om 23:30

Niels, ik ken deze baan (ik woonde er op 500m afstand). Het betreft een oude wielerbaan van de lokale wielervereniging, voordat deze is verhuisd naar de Nedereindse Berg. Ik heb er wel eens rondjes op gereden en betwijfel of de baan geschikt is. Hij is minder fraai dan de Nedereindse Berg en vergelijkbaar met het (bochtige) wielerparcoursje van WK 2009 in Tilburg. Verder is de baan al jaren buiten gebruik en niet meer onderhouden, het asfalt is groen van de mos/algen, er liggen lagen bladeren/humus en een hoop andere rotzooi enz. Er staan nu allemaal betonnen blokken om te voorkomen dat mensen er met auto's/motoren gaan racen. 's-avonds laten mensen er hun hondje uit.
Je zou er met de gemeente Nieuwegein over moeten hebben of en hoe dit ingezet kan worden, sowieso is er een hoop werk aan om het geschikt te maken voor een evenement als CV als het al geschikt is.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.