Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Snelste tandem-velomobiel, met de fiets of met…, Groot Brittannië fietsland, aerodynamica, pirouette, houten velomobiel, winterrijm

Snelste tandem-velomobiel

De Eidgenössischen Technischen Hochschule (ETH) Zürich bouwt aan 's werelds snelste HPV: Fokus-Projekt CIEO , een tandem-velomobiel (let op de fraaie intro van het filmpje!). De ligfietsers kijken elkaar aan!
Er is ook een variant.
Maar, als wij mochten kiezen, zouden wij voor de eerste variant kiezen. Je zou maar de onderste fietser zijn bij de tweede variant…

Met de fiets of met…

In de regio Zwolle-Kampen hebben ze i.v.m. grote werkzaamheden een app gemaakt voor de bereikbaarheid.
In de app van afgelopen donderdag stond: Brrr… voor de echte fietser! Lekker droog weer vandaag!

Groot Brittannië fietsland?

In de Volkskrant stond woensdag een vrij positief artikel over een superfietspad - fietssnelweg? - in aanleg in het Londen van burgemeester Boris Johnson (geen link, wel een afbeelding in de vrijdagberichtmozaïek): London goes Dutch.
David Hembrow heeft daar weer vele kanttekeningen bij: het budget per inwoner is veel en veel kleiner dan in Nederland (€ 500 M (miljoen) voor 17 M inwoners - per jaar! -, tegenover € 300 voor meer dan 8 M Londenaren en dat dan uitgesmeerd over 10 jaar). Dan zijn er het Londense equivalent voor 6.000 huurfietsen, de 'Boris Bikes': zware fietsen met drie (!) versnellingen à £ 25.000 de stuk (totale kosten).

Op het Wereldfietser forum staan een aantal foto's met wat je onder meer tegen kan komen in Wales. Sommige komen min of meer bekend voor, maar bij andere denk je: hoe komen ze daarbij! 'Sommige fietsroutes lijken te zijn aangelegd als filmdecor', aldus Kees Swart.

Och, in Rotterdam, Lombardijseweg in Pernis, kunnen ze er anders ook wel wat van. Twee dubbele rubberen drempels én een maximum snelheid van 5 km/uur op een doorgaande route! Het moet wel gezegd worden dat daar een speeltuintje is die, volgens onze tipgever, alleen bevolkt wordt door hangjongeren.
Deze drempels zijn weer even naarder dan de obstakels van twee weken geleden, want rubber doet denken aan een meegevend materiaal. Maar in werkelijkheid is het materiaal totaal niet meegevend. Bij elke snelheid!

Met gebruik van de tips van onder meer Willem Jan (ook foto).

Aerodynamica

Aerodynamica is belangrijk voor, uiteraard, ook ligfietsers. Lonnie Morse laat het nog een keer zien in een artikel met veel verklarende illustraties.
Bron: BROL

Pirouette

Het is rond de nul graden, er ligt sneeuw. En net als in Nederland was het vorige week bijna lente, zodat je de zomerbandjes er al op hebt gedaan.
Als je (Flarimer) dan, bij bijna 60 km/uur op sneeuwresten op een viaduct stuit, hoop je dat je niets raakt. En ook dat de rest van je medeweggebruikers geen domme dingen doen, zoals op de rem trappen.
Bron: BROL

Houten velomobiel

De velomobiel van Terry is zo goed als af. Het is een plaatje! Terry heeft de velomobiel op rond de 30 kg kunnen houden!
Eerder bericht.

Winterrijm

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.