Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsreparatiepaal, onverwachte obstakels, waar laat je het pompje in de velomobiel, en waar het dekseltje, zes miljoen…, zijtassen…, goedkoop relaxen, BerkelBike

Fietsreparatiepaal

We hebben mooie voorzieningen voor fietsers (in Nederland, bijvoorbeeld deze), maar zoals vaker, het kan altijd beter.
Alicia (cycling without a helmet, net terug in Amerika) ziet in Columbus (Ohio), naast een fraai ogende overdekte fietsenparkeerplaats, een wel heel erg fraaie fietsreparatiepaal.
In een commentaar wordt gewag gemaakt van twee fietsreparatiepalen op de campus van de TU in Delft. Wie weet er meer te staan?

Onverwachte obstakels

Twilwel fietst, in het donker, nietsvermoedend op een fraai fietspad waar je een behoorlijke snelheid kan ontwikkelen, wanneer hij, zonder enige waarschuwing, op een kermisattractie terecht is gekomen.
Er liggen aan beide zijden van een zijweg dubbele sinusvormige verkeersdrempels (dubbele omgekeerde drempels). Blijkbaar hoeven hier geen waarschuwingsborden te staan. Link en ook enerverend!

Waar laat je het pompje in de velomobiel?

Rammelend of ingepakt. Fastolve heeft een fraaie oplossing gevonden: klem tussen de 'klerenhanger' en dekselrand. Een veerklem (voor elektropijp), een frutsel (een plaatje met een zaagsnede), plus wat klittenband (velcro) en wat bevestigingsmateriaal. Wij hopen wel dat de dekselrand er tegen bestand is.
Bijkomend voordeel: er is meer bergruimte op de bodem over!

En waar het dekseltje?

Strada 94 (Paul), alias mooi geel is niet lelijk, hangt het schuimdekseltje achter zijn zitje met klittenband. Deksels slim, zoals hij het zelf zegt! Een reactie gaat daar weer overheen: Quest 426 heeft daar een netje hangen!
Deze vonden we weer door het volgende verhaal:

Zes miljoen…

… meters, klinkt indrukwekkender dan, ruim, 6.000 km ervaring van Strada 94. En wel in een jaar. De schrijver dezes komt daar niet de buurt! Het is best interessant om te lezen voor de beginnende velomobilist.
Dus weer van de man van nu meer dan zes miljoen.

Zijtassen…

… in de velomobiel mogen best wat meer bergruimte bieden, volgens Fastolfe, en ze hoeven niet duur te zijn! Hij vind deze 'kofferzakken' in Frankrijk en België bij respectievelijk Norauto / Auto5.

Goedkoop relaxen

Tijl is op weg met de Roulandt, met een prachtig panorama voor zich.
Deze tip komt van Wim!

BerkelBike

BerkelBike is toegevoegd bij Bedrijven op ons onvolprezen Ligfiets.net.

Reacties

teuben op vr 01 mrt 2013 om 15:32

Er zit een foutje in de url van Berkelbike. De punt na "www" is een komma...

Ligfietsger op za 02 mrt 2013 om 11:16

Bedankt voor de tip, is aangepast !

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.