Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ligfiets toerclub Tiel, 9e Noordelijke velomobieltocht uitgesteld… of, ijsfietsen, dun ijs, Fahrradi, ligfiets in oude folder, Strada op snelweg, Fiets & Wandelbeurs, iLean, scherp gezien

Ligfiets toerclub Tiel

De nieuw op te richten toerclub in Tiel zoekt leden. Hierbij staat het toerelement voorop. Het gaat niet om de snelheid, maar om het genieten van de omgeving en het gezamenlijk rijden.
Dus…
Wim wees ons op dit bericht!

9e Noordelijke velomobieltocht uitgesteld… of toch niet

Vanwege het weeralarm, ijzel, is deze tocht afgelast. Of toch weer niet, zeven doordouwers trotseren de elementen, met o.a. Wilfred, Marten en David. Met als 'vluchthaven' een brouwerij!

IJsfietsen

Steve's fietsen zijn niet alleen op overdekte schaatsbanen te bewonderen, ook op natuurijs zijn ze al gesignaleerd: de ijsfiets, de Ice-Bat.
Op het Zuidlaardermeer, idem met sneeuw, en stuntfietsen.

Dun ijs

Nog één met winterse perikelen: nu aan de overkant van de grote plas: Martha's Vineyard. Off-road rijden, hier met velomobielen, kan wel eens problematisch zijn: het is zeker geen roomijs (ice cream).
Bron: BROL

Fahrradi

Wie weet nog van de langzaamste Porsche? Nu is er een Ferrari, euh Fahrradi, met vleugeldeuren gebouwd. Uiteraard niet de snelste Ferrari.
De diavoorstelling.
Bron: BROL

Ligfiets in oude folder

Nou niet al te veel verwachten, maar in een Shimano folder uit 1982 staat zowaar een ligfiets.
Onze bron: Gideon. Waarvoor dank!

Strada op snelweg

En dat is op zijn minst gezegd: gedurfd! En dan ook nog eens bij Moskou (MOCKBA), in het donker en met regen. Je hebt het natuurlijk niet altijd voor het zeggen, de situatie is zo. Zelfs als een volgauto je 'beschermt', lijkt het ons een onaangename situatie. Als er een automobilist zou zijn die dacht rechtsaf te kunnen gaan, net voor die (volg-)auto…
Gelukkig is het goed afgelopen!
De velomobilist is ook nog eens een Nederlander
Bron: BROL

Fiets & Wandelbeurs

Het volgende weekend, 9 en 10 februari, is er de Fiets & Wandelbeurs. Naast Radical Design, staan er ook Altena, Elan, Human Power Team Delft & Amsterdam, Maaf, Nazca, Rohloff en Sinner Bikes. Daarnaast ook veel info over GPS.

iLean

Een interessant experimenteel concept om een trike te besturen door leunen, balancerende besturing, is de iLean Python Delta Trike. Vanaf stilstand wegrijden is, mmm, nog wat gecompliceerd. Verder rijdt de trike net zoals een fiets, alleen wat zekerder in bochten.
Bron: Twitter

Scherp gezien

In deze aflevering van Klokhuis is, in een flits, een ligfiets te zien. En wel op 11:41. Nou niet knipperen!
Maarten, dank (!), is het niet ontgaan. Ook te zien bij Uitzending gemist.

Vrijdagbericht vorige week

Het zal wel opgevallen zijn dat er afgelopen week o.a. geen vrijdagbericht was. De reden was technisch: om onduidelijke redenen is de pc bezweken. Zoals al is gememoreerd: geen computer, geen artikel.
Deze redacteur had ook geen idee wat er gebeurt was op ligfietsgebied: een week 'ligfietsblind' (het was wel rustig voor de redacteur!).
Dus mochten wij wat gemist hebben… mail ons: redactie. Maar dat mag, uiteraard, altijd!

Reacties

MichielAdriaan op vr 01 feb 2013 om 19:05

Zelfs als een volgauto je 'beschermd' -> beschermt

Ligfietsger op vr 01 feb 2013 om 19:23

Theo moed nog even wennen aan die nieuwe computer ;-)

GerritBoudewijn op vr 01 feb 2013 om 22:53

Die nieuwe ligfietsclub in Tiel doet wel z'n best om zijn bestaan geheim te houden. Nergens te vinden onder http://www.ligfiets.net/clubs en ook niet in de agenda http://www.ligfiets.net/event. En als je op de link uit het vrijdagbericht klikt, wordt je doorgesluisd naar een vage martkplaatsadvertentie. Kom op liggers uit Tiel en maak je bekend via www.ligfiets.net, als je ten minste leden wilt krijgen.

TeJayLigFts op za 02 feb 2013 om 00:16

Wijziging uitgevoerd (d -> t): die computer is hier niet schuldig aan. :-(
Plus de link naar oude Shimano folder zodanig gewijzigd, dat deze met minder problemen geladen kan worden (bij sommige wordt de pdf niet volledig ingeladen).

WimR op za 02 feb 2013 om 17:30

Strada op MKAD, Veniamin uit MOCKBA filmde me en bestuurde de volgwagen. Dank voor Veniamin, hij pikte me 30 km voor MKAD op.
Wim Rutten

TeJayLigFts op ma 04 feb 2013 om 23:16

Zoektocht naar ligfiets toerclub Tiel is gestart.

TeJayLigFts op di 12 feb 2013 om 12:52

En de ligfiets toerclub Tiel is gevonden.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.