Euro Tour 2013 voor velomobielen geannuleerd

Gepubliceerd op

De Euro Tour 2013 organisatie ziet geen kans om de routes tijdig vast te stellen

De Euro Tour 2013 die halverwege dit jaar door een groot deel van Europa zou plaats vinden, is geannuleerd vanwege het ontbreken van routes door België, Zwitserland en een groot deel door Frankrijk. Ook zijn er problemen met de Franse wet voor de diverse districten.
Voor de tour en deelnemers is dit, begin 2013, te laat om deze door te laten gaan. Ook de overtocht, vanuit Noord-Amerika, van de velomobielen, was nog niet geregeld.
De coördinator van deze tour heeft ook bekend gemaakt dat hij geen coördinator is voor een eventuele Europa Tour 2014.

Reacties

wilfredktlr op wo 09 jan 2013 om 10:26

Oh, gezellig... ik had toch op z'n minst verwacht dat de al ingeschreven deelnemers een mailtje zouden krijgen of iets dergelijks. Nou ja, dan maar een alternatief vinden voor deze zomer.

aerocam op wo 09 jan 2013 om 11:05

Jammer dat dit zo afloopt. Helaas was dit al een tijdje voorspelbaar. Ik heb de organisatie aangeboden het transport van eigendommen van de fietsers te regelen. Dit zou met een catering truck mee kunnen die ontbijt, lunchpakket en diner zou kunnen verzorgen. Kosten per deelnemer 25 euro per dag. Naast dit alles zouden er 6 tot 9 defecte velomobielen mee kunnen. Reactie van de organisatie:'Dat moeten de deelnemers maar zelf organiseren'.
Even daarna bleek het te moeilijk om zelfs maar een bankrekening te openen. Een PayPal account is in twee minuten geregeld. Zelfs een gewone bankrekening is toch met een telefoontje naar je bank zo voor elkaar.
Dat de routes niet voor elkaar zijn snap ik al helemaal niet. Je trekt een lijn over een kaart en vist daar de te steile stukken uit. Rijden langs de grote rivieren is sowieso altijd een goed haalbare zaak.
Dat de Franse wet een probleem zou zijn, vraag ik me ook af. Een stel velomobielen, opgesplitst is wat kleinere groepen, zijn toch gewoon gebruikers van de openbare weg?
Ik heb met een groep van 6 velomobielen naar de bronnen van de Maas gefietst. Niemand heeft ons een strobreed in de weg gelegd.

walter op wo 09 jan 2013 om 16:02

Nou, ik heb anders nog wel een leuke Europese route liggen hoor. Gratis af te halen.

marcel82 op wo 09 jan 2013 om 17:17

zat er natuurlijk aan te komen...
maar als ik de zo lees hoe de organisatie op suggesties reageert ...
lees wim's reactie... getuigt niet echt van een goede organisator resultaat is logisch maar erg jammer he idee was goed.....

DeeMaac op za 12 jan 2013 om 22:23

It was a shame that it was canceled, but necessary due to lack of clarity over the route and accommodation, and other things
Unfortunately, Sean, undertaken a task which he himself was aware that it would be very difficult for him, which he wrote about already for almost 2 years ago: http://www.bentrideronline.com/messageboard/showpost.php?p = 849292 & post count = the 82nd
No one took over.

The problem was probably us who would participate, all had their wish and idea of how the tour would take place.

Therefore, I believe that it is not necessary to "point the finger" by some. We have become richer of experience, and I hope that there are some who will arrange the trip in 2014, but with a clear structure and strength to hold on, when the pressure becomes too high.

/ / Btw: I want to go out on tour this summer, when I once lived in Visé (Belgium) as a teenager, and would like to visit again in velomobilen, I'm looking for a good campsite in Holland which is close to the border with Belgium. Also a route through Holland. Some ideas? Thanks in advance. / /

Cya somewhere

sincerely,
Soren, Denmark

twilwel op di 15 jan 2013 om 22:08

Hello Soren,
I have the routes prepared through the Netherlands along the velomobile producers here with two campsites:
http://ridewithgps.com/trips/837381 Leer-Groningen
http://ridewithgps.com/routes/1566205 Groningen-Vierhouten
http://ridewithgps.com/routes/1566320 Vierhouten Straelen

DeeMaac op di 15 jan 2013 om 22:35

Harry, Thank you!. Just what I was looking for

jgdekkinga79 op wo 16 jan 2013 om 22:17

Tsjonge jonge...ik zou me net inschrijven...ik twijfelde lang omdat de voorwaarden al niet te best waren - de dagafstanden niet velomobiel waardig - en de organisatie stroef verliep.

Op naar Compostella deze zomer dan maar?
Overigens in 2010 door Parijs met de Quest geen probleem. Maar met honderd vrees ik wel, dan worden ze toch wel zenuwachtig. Maar dat geldt voor Nederland en zeker Duitsland ook.
Georg

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.