Fietsattributen

Gepubliceerd op Thu, 13 Dec 2012 21:23:05 +0100

Diverse attributen voor de fiets

    [*] De carbon tunnel, voetensteun, in de velomobiel is gevoelig voor slijten door schuren (zand, zool). Niet leuk, niet mooi. Wim Schermer heeft matjes aangebracht op de kwetsbare tunnel. Bijkomend voordeel is dat de voetensteun stroever is geworden, en dat de, vochtige, schoen niet meer zo snel wegglijdt.

    [*] De toer-/racekap van een Mango past minder goed op Quest XS. Bij Sinner Bikes is nu een passende versie verkrijgbaar.

    [*] Waar laat je de mobiele telefoon? BROL meldt dat BiKase een fraai tasje in het assortiment heeft. Het enige dat ze er op tegen hebben, is dat de gebruikte smartphone een groter display heeft dan het raampje.

    [*] Sigma heeft een lampje te koop dat in de hoogste stand 900 lumen licht geeft: de Powerled Evo K. Is o.a. te monteren op stuur of helm.

Reacties

haak op Fri, 14 Dec 2012 10:24:13 +0100

Ik heb de voorganger van de Powerled Evo K, de Powerled Black Pro. Het grote nadeel van deze types is de vorm van de lichtbundel: rond. Daarmee is de lamp niet bruikbaar op de openbare weg. Zeker op een VM waar de lamp relatief laag gemonteerd wordt en dus hoger afgesteld moet worden, om de weg over enige afstand te verlichten, verblindt de lichtbundel. Gelukkig laat Sigma op haar website de lichtbundel duidelijk zien.

walter op Fri, 14 Dec 2012 17:51:01 +0100

De firma Sigma verkoopt hier vermoedelijk een heel duur stickertje. Op Deal Extreme is deze lamp in diverse variante te koop voor een fractie van de prijs.

GerritBoudewijn op Sat, 15 Dec 2012 12:17:53 +0100

Ook een aan te raden attribuut is het remlicht. Te koop bij de ANWB. Zie http://bocycle.blogspot.nl/2012/05/fietsremlichttest.html voor een test van dit fietsremachterlicht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.