Fietslampjes

Gepubliceerd op

Als tip voor de sint? Fietsersbond geeft in een persbericht aan welke fietslampjes het best getest zijn.

Via www.ikwiljezien.nl is de uitslag goed te zien.

Om de uitslag van het onderzoek van Testkees wat meer onder het licht te brengen is onderstaand persbericht verstuurd.

Persbericht

De TestKees fietsverlichting test 2012
Laatste Ik wil je zien evenement in Leeuwarden

Persbericht 21 november 2012

TestKees, de consumentenvoorlichter van de Fietsersbond, testte het aantal branduren en de hoeveelheid licht van 13 veel verkochte lampensetjes en 7 reflectorachterlichten op batterijen.

Lampensetjes op batterijen

Veel mensen gebruiken tegenwoordig batterijlampjes die je simpel met een elastiekje of kliksysteem aan je fiets bevestigt. In de stad heb je geen lamp nodig om de weg te kunnen zien. Daar gaat het vooral om gezien worden. Daar voldoen deze losse lampjes op batterijen prima. Je kunt ze aan je fiets vastmaken of aan je kleding of tas. Belangrijk is wel dat de lampjes goed naar voren en achteren schijnen. Er zijn grote verschillen tussen de lampjes, zo blijkt uit de test van TestKees.

Beste keus losse batterijlampjes: Halfords ledlampjes

De Halfords verlichtingsset van € 4,99 brandt lang, geeft veel licht en is ook erg gunstig in prijs. Daarom: Beste keus van 2012. Een goed alternatief is het (voor)lampje van Action Techno bike products. Dit lampje kost maar € 1,99 en is te koop bij Action. Een bijzondere vermelding krijgen de oplaadbare Hema fietslampjes (set € 12,95). Op te laden met een USB-kabel. Geeft behoorlijk veel licht en houdt dat zo’n 2 uur vol. Als regelmatig opladen geen bezwaar is, is deze set een milieuvriendelijke en betaalbare aanrader.

Reflectorachterlichten

Deze achterlichten zijn reflector en achterlicht in één. Ze werken op batterijen en je bevestigt ze aan de bagagedrager.

Beste Koop reflectorachterlichten: Spanninga Brasa

Spanninga Brasa is de duidelijke winnaar. Prijs € 16,95. Brandt fel en houdt dat lang vol. Een goede tweede is de AXA riff van € 12,95. Een prima lamp, die echter minder lang brandt dan de Spanninga Brasa. Een redelijk en goedkoop alternatief is het Hema achterlicht (€ 7,25). Geeft redelijk veel licht en houdt dat lang vol.
De volledige testresultaten zijn te bekijken op www.fietsersbond.nl en www.ikwiljezien.nl

Laatste Ik wil je zien evenement met lightqueen en gratis reparatie

Op donderdag 22 november organiseert de Fietsersbond het laatste van zeven Ik wil je zien evenementen in het land. Van 18.30 tot 20.30 uur kunnen Friese fietsers gratis hun licht laten repareren, een lampje plukken van de jurk van lightqueen Marije (haar jurk bevat 300 lampjes) en op de foto in het campagnebeeld. Gedeputeerde Sietske Poepjes ontvangt om 18.30 van de Bovag een Ik wil je zien cadeaubon en deelt zelf een fluoriscerende fiets uit aan een Friese scholier. Plaats van handeling: Lange Pijp in Leeuwarden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.