CarbonRecumbent verkrijgbaar in Nederland

Gepubliceerd op

ACE verkoopt ligfietsen van CarbonRecumbent

Vanaf heden zijn de ligfietsen van CarbonRecumbent bij ACE te koop.

CarbonRecumbent is een Hongaars bedrijf dat al lang bestaat, en het heeft bijna twintig medewerkers. CarbonRecumbent is toeleverancier voor de automobiel- en helikopterindustrie en is gespecialiseerd in het driedimensionaal vormen van glasvezel-, kunststof- en carbonproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gebogen zichtkoepels voor helikopters.

De afgelopen 5 jaar heeft CarbonRecumbent gewerkt aan de ontwikkeling van lichte carbon ligfietsen. Er is een 28/20 inch model, en een model met 2 grote wielen.
Nu zijn ze klaar voor de productie in grote aantallen van hun ligfietsen. Momenteel worden dealers in Europa gezocht.

De nadruk ligt op het aanbieden van framesets, want dat is hun vak. Behalve de voorvork worden alle onderdelen in de eigen fabriek gemaakt. De wielen en verdere afmontage kan de klant zelf kiezen bij de dealer, of de dealer stelt de fiets samen.

ACE Ligfietsen in Winterswijk heeft al een frameset op voorraad van de 28/20-versie. De proefrit was zó overtuigend (geweldig stuurgedrag, echt super), dat de mensen van CarbonRecumbent 'niet weg mochten' zonder een frame achter te laten!
Het frame is leverbaar in twee maten, de omslag ligt zo rond een lichaamslengte van 1,75-1,80 meter.

Deze winter bouwt ACE er een, zodat je ermee kan rijden. Een tweede frame (28/20 met de andere lengte) is al besteld.

Het langere frame heeft dan meteen de grote stoel. De zithoek is instelbaar en de stoel schuift over het frame om de lengte in te stellen.

De prijs van het frameset met stoel, voorvork, balhoofdlagering, stuurinrichting en kettinggeleiding ligt op € 2045,-. Het totale gewicht is 4,6 kg. Het draagvermogen van het frame is 125 kg (als daarvoor geschikte wielen gebruikt worden).

Eerder berichten wij al over CarbonRecumbent.

Persbericht: ACE
Foto's: CarbonRecumbent

Reacties

pjotr320 op do 08 nov 2012 om 10:57

Op Spezi heb ik een paar kilometer op een 20-28 gereden. Mooi gebouwde fietsen die verrassend comfortabel zijn. De aandrijflijn is ook goed stijf en de afwerking is niet verkeerd. Het stuurgedrag lijkt op dat van veel andere (succesvolle) ligfietsen, dus niet mijn 'kopje thee'. Praktische zaken als lamp- en spatbordnokjes kon ik niet ontdekken.

MichielAdriaan op do 08 nov 2012 om 15:19

Het bovenste aandrijfgedeelte van de ketting wordt door het geleidewieltje natuurlijk nodeloos veel naar beneden getrokken. Met zo 'n hoog frame moet dat nog rechtstreeks onder het stoeltje door naar het achterwiel kunnen!
De wielbasis lijkt me wel comfortabel.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.