Opdat je het maar weet!

Gepubliceerd op

Ligfietser verdient de dood en zou 'beter naar Dignitas kunnen gaan', zegt de wethouder. De fietser heeft zijn toevlucht genomen om, tijdens zijn tochten, gevolgd en gefilmd te worden door zijn vrouw. Dit vanwege schofferingen op de weg.

Een ligfietser uit Zuid-Derbyshire is verkozen als misbruiker door een raadslid en andere deelnemers van een 'veiliger nabuurschap' raadsvergadering - omdat hij 'iemand zou kunnen doden'.

De onbekende fietser, die ergens in het Repton gebied fietst, wordt dikwijls gevolgd en gefilmd door zijn vrouw in een bestelbusje, en wel voor zijn eigen veiligheid. Dit was het onderwerp van geanimeerde discussie.

Michael Stanton, die Repton in Zuid-Derbyshire district gemeenteraad vertegenwoordigd, zei dat de fietser hem in de weg zat toen hij met zijn pick-up truck de oprit van zijn huis probeerde te verlaten.

Volgens het Burton News, zei hij onder bulderend gelach (van de bijwonende): "Ik stond net op het punt om op te trekken, toen ik deze paal met een vlaggetje voor mijn motorkap zag, daarna zag ik deze man liggend op zijn rug in een soort cilindrische object voorbij gaan.

'Als ik hem een seconde later had gezien, zou ik hem hebben doodgereden. Als hij doodgereden wordt, is het waarschijnlijk zijn eigen schuld. Maar het probleem is, dat hij uiteindelijk iemand anders kan doden of verwonden.'

Na de raadsvergadering voegde hij eraan toe, dat de fietser 'beter naar Dignitas zou kunnen gaan' - de Zwitserse kliniek die zich bezighoudt met hulp bij zelfdoding.

Iemand die wel aanwezig was op de raadsvergadering, maar niet bij naam genoemd wilde worden, zei: 'We zien veel fietsers op de weg en dat is geen probleem, omdat wij hen niet in de weg zitten en zij ons niet. We kunnen ons echter niet vinden in het standpunt van deze man. Hij is recalcitrant.'

Volgens de krant zei deze man 'dat dezelfde fietser onlangs in botsing kwam achterop zijn trekker, en nu £ 9.000 (ruim € 11.000) schadevergoeding claimde omdat hij de vervangende onderdelen moest importeren uit Australië', hoewel het uit zijn omschrijving niet duidelijk is, wiens schuld het was.

Politieagent Steve Todd, agent van 'veiliger nabuurschap' voor het gebied, vertelde tijdens de vergadering: 'Als we het bewijs van strafbare feiten hadden, konden we handelen, maar gewoonweg op de openbare weg fietsen met zo'n voertuig is volkomen legaal."'

Aldus Sarah Barth, 28 oktober 2012

Met dank aan Marjolein voor het aanleveren van dit verhaal, illustratie TheoZ

Reacties

teuben op do 01 nov 2012 om 20:40

Bizar verhaal. Geen wonder dat het daar ENGEland heet.

skywise op do 01 nov 2012 om 22:32

Bij mij op 't werk zij een grappigaard toen ik vertelde dat ik per velomobiel ging pendelen: "voor mij ene met rozijnen... (Voor op de koffietafel na de begrafenis, n.v.d.r.).

MarkJRullens op vr 02 nov 2012 om 09:08

Amerikaanse toestanden....

rein op za 03 nov 2012 om 13:41

Een artikel (vogelvrije fietser) van een paar jaar geleden alweer maar sommige britten zijn dus nog steeds niet echt fietsvriendelijk. http://www.fietsen.123.nl/entry/1368/britten-haten-fietsers

thijsvk op zo 04 nov 2012 om 23:03

Het is tegenwoordig, en zeker sinds de Olympische spelen, een stuk beter hier in de UK qua gedrag t.o.v. fietsers. En over het algemeen word ik op de Baron juist zeer goed gezien, maar idioten houd je altijd.
Af en toe word je ingehaald en vindt iemand het nodig om uit z'n raampjes te bleren, maar nogmaals, dat is alleen maar een indicatie dat ze me zien.
Zolang je genoeg ruimte neemt, en daarmee auto's dwingt te wachten met inhalen is het best veilig hier.
Je moet natuurlijk wel doorrijden, maar dat is liggend best te doen ;)
(al ben ik nog steeds niet gewend aan het landschap hier, Wales is niet zo vlak)

ligfries op di 06 nov 2012 om 09:55

In mijn jaren in Engeland heb ik altijd met heel veel plezier en goed gevoel gefietst met mijn hurricane: automobilisten reden ruim om mij heen als ze wilden (en konden!) inhalen. Twee maal zo ruim als dat ik op dezelfde plek met mijn racefiets reed. Northamptonshire/Bedfordshire om precies te zijn.
Als er niet ingehaald kan worden, blijven de meeste Britse automobilisten op een veilige afstand achter je rijden, langere tijd als het nodig is. Kom daar maar eens om in Nederland!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.