Kan de VeloX harder?

Gepubliceerd op ma 15 okt 2012 om 17:54

In Delta, het blad van de TU Delft, wordt aandacht besteedt aan de recordpoging van het Human Power Team Delft en Amsterdam tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain. Centraal staat de vraag of het nieuwe team volgend jaar harder kan gaan dan afgelopen twee jaar en wat daar dan voor nodig is. Paul Denissen, Sebastiaan Bowier en David Wielemaker blikken ook even terug om te kijken waarom het niet gelukt is. Ze geven eerlijk toe dat ze dachten dat het wel zou lukken. We weten hoe het afgelopen is. Heel aardig is ook dat Cygnus aan bod komt en het idee wordt geopperd om Sebastiaan Bowier in de Cygnus te laten rijden!

Foto: © Bas de Meijer

Reacties

MaciejDlugosz op wo 17 okt 2012 om 15:05

Waren er bij de VeloX vermogensmeters gebruikt (tijdens Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain)?

MaciejDlugosz op do 18 okt 2012 om 16:51

Sorry, ik heb data over VeloX' fietser vermogen al gevonden! "De projectleider, Thomas van Schaik, werkt als vliegtuigbouwkundig ingenieur bij KLM. Hij bevestigt dat hij en zijn teamgenoten qua vermogen niet kunnen tippen aan Bowier die in de laatste halve minuut tot maar liefst 900 Watt piekt.

Er is een enorme sterk fietser, Manfred Nüscheler. Hij piekt 2378 Watt voor 5 seconden en hij doet 1020 Watt voor 60 seconden . Te zien hier: http://www.recordholders.org/en/records/roller1.html
Het gaat nu over de cijfers.

Jan-van-Steeg op wo 24 okt 2012 om 12:31

2 dingen, ten eerste zijn dat waardes ergens in een lab gemneten en niet in een gstroomlijnde ligfiets. ten 2e is dat niet nadat de fietser eerst die fiets ook nog eens in gang gebracht heeft. Om een gestroomlijnde fiets naar de 130 km/h te trappen ben je al snel richting de 6 minuten bezig. Leuk als je de eerste 60 seconde 1020 watt zou trappen, maar dan ben je nog lang niet bij het wereldrecord. Je moet de eerste 5 minuten je vermogen al opbouwen tot boven je omslagpunt en er daarna nog een eindsprint uitgooien. de huidige wereldrecordhouder zegt er het veolgende over: het is een 4km sprint en dan moet je er ook nog een 1 km sprint uitpersen. NIemand piekt dan nog boven de 1000 watt.

MaciejDlugosz op za 27 okt 2012 om 11:24

Het belangrijk vraag: wat is de top vermogen op de ligfiets (gestroomlijnde ligfiets)? En waarom op traditioneel fiets kun jij harder trappen? Zelf ben ik aan mening dat dit soort van gestroomlijnde ligfiets zal wereld record verbreken (want fietser heeft efficiëntere positie om spieren te gebruiken): https://lh6.googleusercontent.com/-3ZsyXr0wDiY/UF2x0ueiyDI/AAAAAAAAZRc/zFBRB3KWTDQ/s1023/Graeme%2520Obree%2520-%2520IHPVA%2520BikeObree_possible_fairing.jpg

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.