Vrijdagbericht

Gepubliceerd op Fri, 28 Sep 2012 13:00:00 +0200

Mobiliteitsdebat, ik vervang een auto, roeikano, sneller in de stad, vroeg Nederlandse velomobielgarage, anarchistisch fietsfeest

Mobiliteitsdebat: Mobiliteit minderen: een brug te ver?

Aanstaande maandag 1 oktober, tussen 20:00 - 22:30 uur, wordt een debat gehouden in VillaLUX in Nijmegen over mobiliteit.

Vele kilometers worden afgelegd in Nederland, en om alles bereikbaar te houden, wordt er meer infrastructuur aangelegd. Hoe lang blijven wij daarmee doorgaan. Kunnen we wel minderen? We zouden wel moeten. Denk alleen maar aan de luchtvervuiling.

Meer informatie is te vinden op de website van Fietsdiensten.nl.
Ook is er een expositie van enkele schilderijen van Diederik Grootjans. Veel werken van Diederik hebben als thema, hoe kan het ook anders, mobiliteit.

Ik vervang een auto

Een antwoord op het vorige bericht is te vinden op EnergyBulletin.net.
Bron: Wijnandt

Roeikano

In Nevada ploegt een heuse roeikano door de stoffige woestijn 'Burning Man', vanaf 32 seconden.

Sneller in de stad

Wie is daar sneller, de auto of de fiets (zijn leerlingen slimmer dan de leraar)? De animatie zou zich afspelen in Kopenhagen, maar zou zich alle steden kunnen afspelen?
Bron: En Vélomobile

Vroeg Nederlandse velomobielgarage

Zomaar gespot ergens in Nederland (waar?). Komt daar de bijnaam 'sigaar' vandaan?
Bron: Twitter

Anarchistisch fietsfeest

Voor de vierde keer wordt er, dit weekend, in Utrecht het anarchistische D.I.Y. Bikefest gehouden (D.I.Y. = zelfbouw), met als hoofdpagina. Volgens eigen zeggen: een perfecte mix tussen serieuze politiek en serieus plezier. Gearheads (mensen die helemaal weg zijn van i.d.g. fietsen) van allerlei soorten, zullen door deze gebeurtenis bij elkaar worden gebracht, waar gebouwd wordt aan solidariteit, respect, en met onvermoeibaar vrijwilligerswerk, plus een heleboel fietsolie, geknutseld worden.
Ehm, het gaat dus niet over motorfietsen.
Tipgever: Jacob

Reacties

TeJayLigFts op Fri, 28 Sep 2012 17:59:56 +0200

@Anarchistisch fietsfeest: er zijn mogelijk problemen met het organiseren. De gemeente Utrecht wil 'dat het pand ontruimd dient te worden wegens brandveiligheid'. Zie ook de ligfietsmailinglijst.

Update:
Zondag om 14 uur organiseert bikefest als alternatief een bikepicknick in het Griftpark in Utrecht.

Woefbeer op Mon, 01 Oct 2012 13:19:45 +0200

Sneller in de stad.

Heel vaak wel en zeker véél goedkoper. Ik woon in Rotterdam en gebruik altijd de fiets. Mijn ervaring is wel dat een stadsfiets makkelijker is dan mijn ligfiets, wegzetten van een stadsfiets is wat minder diefstalgevoelig, geen los matje e.d., het rammen door de stad, drukke straatjes, stoepjes pakken bevalt me beter op een stadsfiets.

nvanderwal op Mon, 01 Oct 2012 15:51:59 +0200

Sneller in de stad.
In de stad is er zo weinig zicht door rijdende en geparkeerde auto's, dat ik het te onveilig vind voor een ligfiets. Vanwege de stoepen, kuilen en putten kies ik hier voor de dikke banden van m'n MTB.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.