Vrijdagbericht

Gepubliceerd op vr 14 sep 2012 om 13:00

Een nog lichtere velomobiel, shirt of hoody, 'Act Naturally', nostalgische boevenwagen, ligfiets opstapdag in Frankrijk, kleintje Battle Mountain

Een nog lichtere velomobiel

Een beetje misleidende titel. Het gaat niet om een uiterst lichte velomobiel die één van de velomobielmakers op de markt zal brengen. Maar om te kijken wat er wel niet meegesleept wordt!

Fastolve deed dat ook voor een race, en was verbijsterd.
De gereedschapstas (op zich al niet licht) met inhoud, twee (!) kettingen (in een deken), drie shirts, drie (!) reserve banden, twee uitgeputte USB-accu's, een fles met verschraald water, een zak met schroeven die twee maanden geleden gekocht waren, een uitgedroogde komkommer, plus nog heel wat klein grut verspreid door de velomobiel. Mmm, geen pomp? Of zit die in de gereedschapstas?
Alles met een totaal gewicht van ruim 8 kg!
Dus, keer jouw velomobiel ook eens om en schud er eens aan! Vergeet ook niet om de modder eens uit de wielkasten te verwijderen. Dit is goedkoper dan de nieuwste carbon velomobiel aanschaffen.

Shirt of hoody

Een ontwerp voor een shirt of hoody voor een velomobielrijder. Volgens onze tipgever, Pjotr320, valt de trui/hoody niet groot uit en is lekker zacht. Leuk weetje: het ontwerp is van een dochter van Boooger (zie het volgende onderwerp).

'Act Naturally'

Een nummer van Buck Owens, maar misschien bekender in de uitvoering van de Beatles. Boooger (They're gonna put me in the movies / And all I have to do is act naturally) is met zijn Quest uitgenodigd om mee te doen in een HBO-serie, genaamd: 'Curb Your Enthusiasm'. Alleen de eerste drie seizoenen zijn door de VPRO uitgezonden.
Het heeft echter nog wel wat voeten in de aarde…
Nagekomen bericht: of is het toch een film?

Nostalgische boevenwagen

Voor de 'Dag van de Arbeid' (Labor Day) knutselde Krash(Pass) op zijn trike met coroplast (kunststof met de opbouw van karton), dennenhout en klittenband een nostalgische boevenwagen (paddy wagon) in elkaar.
Bron: BROL

Ligfiets opstapdag in Frankrijk

Op het circuit van Le Mans vond de ligfiets opstapdag plaats op 25 en 26 augustus: de '24 Heures du Mans 2012'. Daar zijn wat beelden en foto's van, verzameld door Joël Vincent.

Kleintje Battle Mountain

Hoewel? Trisled heeft met de Completely Overzealous het wereldrecord voor velomobielen in Battle Mountain scherper gesteld. En wel op: 70,1 m/h of 112,8 km/u!

Reacties

NoStress op vr 14 sep 2012 om 14:19

Over onderwerp 1: Laat ik maar liever zwijgen....Giessen, allu pomp Afgelopen weekeind kwam het weer op tafel. Inhoud mijn Quest? 6,2 kg.
Ondw.2: This is the shirt to wear when you ride to show people who and what you are! VELONUT. Gewoon met viltstift voldoet.

De Trisled. Waanzinnig ding. 31 juli 2012, presentatie digitaal ontwerp. Paar dagen later was de mal klaar (CNC uitgefreesd) Half augustus waren de onderdelen voor de trike klaar en bijna gelijk geassembleerd. Twee dagen later kwam de body uit de mal en stond in de primer. Even een proefritje en nu op Battle Mountain. Verslaat keer op keer zijn eigen record. Prijzen worden genoemd tussen 10-15.000 aus dollar. Koopje! Wat mij steekt: De tandem is sneller...gloeiworm. Mmm..

TeJayLigFts op za 15 sep 2012 om 08:38

@Kleintje Battle Mountain: het record staat nu op: 115,5 km/uur!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.