Blijven sleutelen in Battle Mountain

Gepubliceerd op

Zelfs na een dag zonder problemen is er nog genoeg te doen voor de teams. De hele dag wordt dan ook hard gewerkt rond het hotel in Battle Mountain. Zo ook bij het Human Power Team Delft en Amsterdam. Zij staan ook nog voor een uitdaging, omdat bij de laatste race de velg van het carbon voorwiel een deel is gesmolten. Jan Bos had te hard geremd.

Nu heeft het HPT wel een reservewiel mee, maar het wiel dat nu kapot is gegaan was eigenlijk het reservewiel. Bij de val van Sebastiaan was het oorspronkelijke wiel licht beschadigd. Dat wiel is weer gerepareerd. In de tussentijd wordt gezocht naar een oplossing om weer een goed wiel te krijgen. Een fietswinkel in Reno lijkt uitkomst te bieden. Maar dat is wel een paar uur rijden. Dus voor de eerstvolgende race wordt het eerste wiel weer gebruikt.

Een ander deel van het team werkt aan de beschadigde VeloX2. Op verschillende plekken wordt de monocoque gelamineerd en op diverse plekken wordt hars in de buitenkant gespoten. Het ziet er naar uit dat de fiets dus weer gerepareerd kan worden. Dat is positief nieuws. Niet alleen het technisch team sleutelt, ook teamleden van de VU Amsterdam staan de techneuten van de TU bij waar mogelijk. Het echte teamwerk. Tegelijk worden ook de plannen voor de avond doorgenomen. Wie gaat wanneer rijden? Welk verzet willen ze hebben? Hoe gaan Jan Bos en Sebastiaan Bowier de race opbouwen? Het is een flinke puzzel.

Het team kan dus niet echt rusten. De gezichten van alle teamleden laten ook steeds duidelijker sporen van vermoeidheid zijn. Het is hier alles behalve vakantie. Maar zoals een teamlid het ook zei: "we zijn het hele jaar al bezig voor deze wedstrijd, dan laten we ons niet kisten door een beetje vermoeidheid." Nog een paar uur te gaan, dan moet alles weer aan de start staan.

Reacties

hannekehovens op vr 14 sep 2012 om 07:46

Hoe is het met het Cygnus Team gegaan donderdag? komt daar ook nog een verslag van? want er wordt in dit artikel helemaal niets meer over vermeld. :(

dan maar even zelf Cygnus promoten, http://cygnus-hpv.blogspot.nl/
hier kun je de verhalen van dit superteam lezen :D

Roodpetje op vr 14 sep 2012 om 09:34

Ik wist op het moment van schrijven niet wat Thomas gedaan had. Ondertussen wel en dat gaat zometeen online.

Nyh op vr 14 sep 2012 om 09:44

Het nieuws van Battle Mountain van vandaag:
Thomas van Schaik heeft zijn persoonlijk record eindelijk boven de 70 mph, en niet zo'n klein beetje ook. Met 73.85 mph (118.85 km/h) ging hij ruim over de grens heen en is de volgende grens, 75 mph al in zicht. In Battle Mountain worden petjes uitgedeeld met daarop de snelheidsgroep waar je in zit. De groepen gaan in stappen van 5 mph omhoog. Vandaar de grenzen van 5 mph.
Ellen van Vugt verbetert haar persoonlijk record tot 110.46 km/h, helaas bij non legal wind. Dat is balen voor Ellen.
Gareth Hanks verbeterd het trike record met de Completely Overzealous tot 113.83 km/h. Gefeliciteerd met het nieuwe wereld record.
Tom en Phil stellen in de Glow Worm het tandem record scherper tot 116.30 km/h. Ook gefeliciteerd met het wereldrecord.

's Avonds verliepen de races niet zo goed voor team Cygnus. David Verbroekken raakt vlak na de start van de weg. Door schade aan de voorwiel fairing kan Jan-Marcel van Dijken niet rijden.
Barbara Buatois stelt haar beste tijd voor dit jaar ook een beetje scherper, 116.73 km/k, maar is nog een eind van haar persoonlijk record, dat tevens het wereldrecord voor dames is, af.
Van het Delftse team weet Jan Bos zijn persoonlijk record tot 122.55 km/h te verscherpen. Helaas met non legal wind.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.