Poetsen, poetsen, poetsen

Gepubliceerd op

Het is een rustige ochtend in Battle Mountain. Er hoeft eigenlijk ook niet veel gedaan te worden. Er zijn geen grote schades gereden en dus is het vooral een dag om het rustig aan te doen. Niet dat er niets gedaan wordt, er is bedrijvigheid volop rond het hotel en het Civic Center. En in de ochtend zijn er ook nog races geweest. Daar heeft Thomas van Schaik een persoonlijk record gereden, bijna 115 km/h. Cygnus is op dreef.

Het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) kon in ieder geval een beetje uitslapen. Op één teamlid na, hij zou de Rus Sergey Dashevskiy in de Tetiva ‘s ochtend gaan starten. Het blijft goed om te zien hoe men elkaar hier steeds weer helpt. Het scheelt natuurliijk dat het HPT met een grote ploeg aanwezig is. Dan wordt het wat makkelijker om de taken te verdelen. Uiteraard gaat ook bij het HPT het eigen belang voor.

Op een dag als deze is ook de kracht van een groter team goed te zien. De rijders kunnen gewoon rusten en trainen, zij hoeven niet aan de fiets te werken. Dat moet bij de kleinere teams wel. De mannen van Cygnus moeten gewoon zelf de fiets regelen en Ellen van Vugt schuurt zelf ook mee aan de VeloXx. HPT is niet het enige grote team overigens, ook de ploeg van de universiteit van Toronto is vrij groot en de Australiërs hebben ook meer mankracht.

Eigenlijk zijn alle teams maar met één ding bezig: poetsen en polijsten. Iedere oneffenheid op de fiets wordt zorgvuldig weggewerkt. Want dat scheelt allemaal in de aerodynamica. Heel nauwkeurig bestuderen Andy en David van het HPT dan ook naar het oppervlak van de VeloX2. Buiten het gebouw wordt de gecrashte VeloX2 weer opgeschuurd en gelamineerd om te kunnen gebruiken. Uiteraard wordt er ook weer gekeken naar de afstellingen. Maar de grote druk van de dag daarvoor is er af.

Reacties

henkdeleeuw op do 13 sep 2012 om 09:16

Ehhh... moet dat niet zijn: er zijn _geen_ grote schades gereden?
Mooi trouwens dat we zo iedere dag hier op ligfiets.net even bijgepraat worden!

Roodpetje op do 13 sep 2012 om 09:38

Correct en gecorrigeerd.

sjef op do 13 sep 2012 om 23:48

Grappig dat die Rus Sergey ook weer van de partij is. Tijdens een van de eerste CVs (of eerder) kwam hij op zelfgemaakte fietsen aanzetten en is er via de NVHPV en vrijwilligers nog een Baron voor hem bij elkaar gespaard.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.