Wonden likken en handtekeningen uitdelen

Gepubliceerd op Wed, 12 Sep 2012 00:19:33 +0200

Na een goed nacht slapen is het tijd om de wonden te likken. Zowel HPT Delft en Amsterdam als Cygnus hadden de nodige herstelwerkzaamheden te doen aan de fietsen. Bij Cygnus is de schade erg beperkt gebleven. Die fiets is op tijd klaar voor weer een recordpoging. Het HPT heeft meer werk te doen.

Het technisch team heeft kunnen achterhalen wat de oorzaak van de lekke band is geweest. De voorband heeft tegen een frame aangelopen, waardoor de band is beschadigd. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De schade aan de VeloX2 lijkt achteraf toch mee te vallen. Vooral de sticker is flink beschadigd, maar nu die verwijderd is kan de schade goed opgenomen worden. Zoals het er nu naar uitziet is de VeloX2 nog te repareren.

In de tussentijd is een ander team druk bezig om het frame en de wielen weer in orde te maken om in de tweede VeloX2 te kunnen plaatsen. In het Civic center van Battle Mountain heeft het HPT een werkplaats ingericht. Het lijkt wel een Formule 1 team. Overal in de zaal staan de andere fietsen opgesteld. Het is de traditionele dag om de fietsen te laten zien aan de schoolgaande jeugd. Een prachtige gebeurtenis. De kinderen kijken hun ogen uit en vragen iedereen om handtekeningen. Of je nu fietser of technisch team bent, maakt niet uit. Een enkel team laat de kinderen zelfs in de fiets zitten om te ervaren hoe het is. Een goede promotie voor human powered vehicles.

Het HPT lijkt de klap te boven te zijn. Bij de vergadering in de ochtend zijn alle pijnpunten besproken, om weer als één team te kunnen werken. Dat doen ze heel erg goed. Sebastiaan Bowier heeft nog steeds weinig klachten, maar wordt wel goed in de gaten gehouden door iemand van de VU.

Het team bereidt zich langzaam voor op de avond. Er staat wel veel wind, waarschijnlijk weer teveel. De weersverwachting is dat vooral donderdag goed weer is om een record te kunnen rijden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.