Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

WAW, bootfiets, 'Troytec meet friends' uitgesteld, Open dag bij HP Velotechnik, een wat groot uitgevallen speeltje, de beste stoel

WAW

Brecht (Vandeputte) van Fietser.be spreekt in Care for Cars (!) over de WAW.
Brecht (Brechtix in een reactie) laat in deze reportage, ietwat duidelijker, de opbergbare toerkap zien.
Ook wordt onthuld, voor degenen die dit nog niet wisten, dat WAW staat voor (Frederik Van De) Walle AlleWeder. Van De Walle is de ontwerper van de huidige WAW.
De WAW is vrijwel 'overal geliefd', 'maar niet in Nederland, want die willen een … achterwiel'. En dat stukje is helaas niet goed te verstaan (eenzijdig opgehangen?).
De huidige versie is 24 kg zwaar, en is gemaakt van Kevlar (aramidevezel) i.p.v. carbon (dit zou minder splinteren bij een aanrijding).
Wat er met de eWAW bio-elektrische hybride bedoeld wordt is hier te vinden.
Verder wordt er gepraat over de fiscale voordelen in België (tot 200 % subsidie)!

Wie er nog niet genoeg van kan krijgen: een WAW gebouwd met Minecraft.

Bootfiets

RTV Apeldoorn toont 'Met bootfiets om de evenaar'.
Ebrahim Hemmatnia, oprichter van de World With No Borders Foundation (grenzeloze wereld), start deze tocht begin november. De ontwerper van deze bootfiets, de "Ad Infinitium", is Dick Koopmans.
Op Velomobile Seminar 2012 staat dat Dick Koopmans hier ook een lezing geeft!

'Troytec meet friends' uitgesteld

Niet alleen in Nederland is het weer wisselvallig. Er is ook geen stabiel, mooi, weer in Duitsland:
Hallo beste vrienden,helaas hebben we onze al lang geleden aangekondigde 'Troytec meet friends' opnieuw wegens twijfelachtige weer moeten uitstellen. Een nieuwe datum is er nog niet! We zijn van plan een treffen begin september naar voren te halen, omdat de ervaring leert dat in deze periode het weer stabiel is.
We hopen dat we volgende keer meer geluk hebben en verheugen ons op uw komst.
Met sportieve groet,Dominik en Tobi

Open dag bij HP Velotechnik

Volgende week zaterdag, 11 augustus, opent HP Velotechnik tussen 11 en 18 uur haar poorten i.v.m. Tag der offenen Tür (Opendeurdag) in Hessen.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de ontwikkelingsafdeling, de framevoormontage bekijken en de werkplekken bezoeken, waar de comfortabele ligfietsen en trikes gemonteerd worden. Geïnteresseerden kunnen hun benen horizontaal strekken tijdens een proefrit op de testbaan op het terrein.

Een bijzonder hoogtepunt is de multimediashow van Tilmann Waldthaler die in een boeiende presentatie over zijn reizen met de HP Velotechnik Scorpion trike bericht. Tilmann Waldthaler heeft in de afgelopen 35 jaar meer dan 450.000 km op het zadel weggetrapt, het bezoeken van 136 landen en is nog steeds open voor nieuwe zienswijzen: in zijn tweede vaderland Australië, strekt hij zijn benen met de Scorpion trike. Tilmann Waldthaler geeft zijn lezing tussen 12:00 uur en 14:00 uur.

De toegang is gratis, gaarne aanmelden via mail@hpvelotechnik of op 0049-6192-97992-0. Meer info op HP Velotechnik


Adres: HP Velotechnik
Elisabethenstraße 1
Kriftel
(bij Frankfurt am Main)

Een wat groot uitgevallen speeltje

Die ene foto doet En vélomobile meteen denken aan een andere foto.
Twee gepassioneerden aan het werk! Hadden beiden dezelfde droom? De ene is een conservator, terwijl de andere een ontwerper en bouwer is van een voertuig dat nog steeds rondrijdt!

De beste stoel …

Reacties

quattrovelootje op za 04 aug 2012 om 08:25

op de site van Care for Cars staat nog een stukje over een andere ligfiets (een HP Velotechnik Grasshopper) : klikken op Me&My bike.

pe2er op za 04 aug 2012 om 18:20

"De WAW is vrijwel 'overal geliefd', 'maar niet in Nederland, want die willen een … achterwiel'. En dat stukje is helaas niet goed te verstaan (eenzijdig opgehangen?)."

Volgens mij willen wij een geveerd achterwiel :)

walter op wo 08 aug 2012 om 14:38

Ik denk ook dat Brecht het heeft over een geveerd achterwiel. Waarbij ik het niet kan laten om te melden dat het stijf opgehangen achterwiel van de WAW zeker niet oncomfortabel is. Ik vind het zelfs veel prettiger rijden dan een geveerd achterwiel.

TeJayLigFts op vr 10 aug 2012 om 08:59

Dank Erwin en Walter!
Echter, ik ben nog niet overtuigd, het zijn twee woorden en, hoewel ik mijn best doe om er geveerd in te verstaan, het lukt mij niet.
Misschien moeten wij er CSI-achtige praktijken op los laten, ruis wegfilteren, het hoog ophalen... :-)

NoStress op za 25 aug 2012 om 09:01

CSI doet ook niks anders dan eerst rationeel nadenken met feiten. Ondersteunt met high tech en chemie wordt het bewijs gevonden.
Beschik alleen over rationeel denken en kom tot een gesloten achterwiel.
Ook voor mij een overweging in die tijd die zwaar meetelde.
M.a.w. Een prima fiets die WAW, maar die open ketting is teveel onderhoud.
De WAW kwam in ontwikkeling in de uitlooptijd van de Alleweder, ook met een besmeurde open ketting uitgerust.Daar hadden we genoeg slechte ervaring mee.
De Quest sloeg toen via de C-Alleweder een geheel nieuw pad in: De geheel ingesloten ketting. Keuze gemaakt.
Nagenoeg onderhoudsvrij en met een veel langere levensduur. Ook niet onbelangrijk, minder bagger op je ketting = minder weerstand = meer snelheid.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.