Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Boeken, nieuwe ideeën voor velomobielen, ook in de krant, ICE geeft een prijzenpakket weg…

Boeken

Leo stuurde ons onlangs een bericht dat er een boek over IJsland per Alleweder verkrijgbaar is. Het boek kan alleen (?) gelezen worden met een iPad.
Verder speuren leverde ons alleen 'Das Liegerad' van Gunnar Fehlau op, welke alleen tweedehands nog verkrijgbaar is. Dit boek, uit 2006 (3e editie), is ook in het Engels, als The Recumbent Bicycle, verkrijgbaar.

Nieuwe ideeën voor velomobielen

Volgens nieuwe inzichten hoort de stroomlijn van de velomobiel er anders uit te zien. Vrij vertaald: lager en scherper van voren, minder hoge velomobiel (minder frontaal oppervlak), en breder bij het zitje (meer de vorm als die van de VeloX2).
Het trapstel is een beperkende factor, deze is nu eenmaal niet voor niets van het huidige formaat. Echter bij de VeloX2 wordt de K-drive gebruikt. En dat scheelt een slok op een borrel: tot wel 30 cm. Maar wie produceert nu zoiets, en belangrijk, niet al te duur. Alligt heeft een K-drive ontwikkeld zoals te lezen is op het blog van Wim Schermer. Ook zou er een K-drive uit Taiwan kunnen komen.

Is er dan nog enige bagageruimte in dat soort kleine velomobielen? In de Evo K, één van de huidige kleinere type velomobielen, past heel wat in!

Ook de rijeigenschappen kunnen verbeterd worden door andere voordempers gebruiken. Op papier, en in de fabriek (?), lijkt deze Risse voordemper al bijna klaar.
Kevin Risse geeft ook een lezing tijdens de International Velomobile Seminar!

Ook in de krant

John uit Woubrugge rijdt dagelijks 30 km naar zijn werk. In Hier in de regio! wordt daar verslag van gedaan.
Bedankt voor de melding, Wim.

ICE geeft een prijzenpakket weg…

… als je één van de huidige (!) modellen ICE trikes bespreekt (inzendingen). Uit de ingezonden recensies worden drie prijswinnaars uitgeloot die ieder voor £ 200 (€ 255) aan prijzen krijgen. Inzendingen voor 1 september!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.