Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Windtunneltest VeloX2, Ice trikes, SPD afstellen, HPV helikopter, vakantietochten

Windtunneltest VeloX2

Bas heeft een aantal foto's gemaakt van de windtunneltest van afgelopen donderdag. Zie ook het bericht van de broers Bos.
De VeloX2 is zaterdag te zien op Cycle Vision!

Ice vouwbare trike

Een mooie reclamefilm voor de trikes van ICE, als de 'toegewijde baanbrekers'.

SPD afstellen

In de Ligfiets mailinglijst staat een manier om de SPD's zo goed mogelijk in en af te stellen. Het is van geniale eenvoud:
Ik heb bij aanschaffen van mijn schoenen de tip gekregen om een keer te springen en te kijken hoe mijn voeten staan bij de landing en dit te onthouden en ook je voeten zo op de pedalen te zetten. Het idee hier achter is dat je lichaam automatisch de beste positie zoekt om de klap op te vangen als je land. Het heeft bij mij en mijn vriendin goed gewerkt dus hopelijk kan je er wat mee.
Aldus Sjoerd.

HPV helikopter

De universiteit uit Toronto wil augustus dit jaar de 's werelds eerste succesvolle door menskracht aangedreven helikopter bouwen. Daarmee dingen ze mee naar de Sikorskyprijs.
Het wordt een, door vier onafhankelijk rotoren aangedreven, modulaire constructie (truss-structure), het "vlieg-tuig". Het idee ervan is vergelijkbaar met de Yuri I uit 1994.

Vakantietochten

Azub houdt op haar website bij waar de vakantiegangers met, uiteraard, de Azub-fietsen zijn. Op deze pagina staan links naar de diverse blogs.
Mooi leesvoer om in de stemming te komen!
En vergeet vooral niet om langs de stand van de NVHPV op Cycle Vision te gaan!

Reacties

TeJayLigFts op za 23 jun 2012 om 07:24

Voor VeloX2 zie ook de site van het Human Power Team Delft & Amsterdam.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.