Plat Zwolsch geeft Gas!

Gepubliceerd op

Plat Zwolsch wordt nieuw leven ingeblazen

We kregen een mail van Plat Zwolsch met de volgende inhoud:
Niet letterlijk hoor, we zijn als ligfiets club niet van plan op scootertjes te gaan rijden, maar we willen Plat Zwolsch opnieuw leven in blazen.
Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen, het is absoluut niet de bedoeling om met mijn maatje 52 SPD op gevoelige tenen te stappen of heilige huisjes omver te trappen.

Ik ken Plat Zwolsch, zoals het ooit was, alleen van de verhalen, leuke uitstapjes, verschillende groepjes die korte en langere tochten reden, ontmoetingen organiseerden met andere ligfietsclubs, pannenkoeken picknicks, etc., etc., etc.,…

Ik ben een maand geleden gestart met ligfietsen (maar "gewoon" fietsend ben ik redelijk ervaren)… een oude interesse, stoute schoenen aangetrokken en een tweedehands ligfietsje gekocht, beetje verbouwd links en rechts, voor en achter, sommigen vinden mijn Challenge Hurricane een zenuwachtig fietsje met kinderfietswieltjes, maar ik heb er inmiddels mijn eerste 1000 km op weggereden… waarvan een behoorlijk stuk met Plat Zwolsch, waaronder de Posbank tocht van 171 km, vorige week zaterdag.

Momenteel is er een groepje van 2-6 man dat in wisselende samenstelling iedere zaterdag ochtend tochten tussen de ongeveer 50 en 80 km rijdt, waarbij het wel een beetje vrijheid blijheid is, want als u onderweg wilt aanhaken of afbuigen is dat ook prima.

Afhankelijk van de deelnemers en de gekozen route, kiezen we een centraal verzamelpunt, maar is onderweg aansluiten ook altijd mogelijk.

Nu in de zomer is er ook een kleiner groepje dat op woensdagavond rijdt, volgens ongeveer het zelfde idee.

Op zich is de opzet nog net als vroeger, maar zijn de groepjes veel kleiner geworden… wat daarvan de reden is… ieder denkt daar het zijne van, zijn het de snelle Quests die als ze meerijden veel sneller zijn dan de open liggers, of juist in een sukkelgang moeten rijden om de groep bij elkaar te houden, ligt het aan het starten op zaterdag ochtend vroeg als half Nederland zich nog even omdraait, wordt er te veel of te weinig over fietsen geluld, willen mensen liever op zondag rijden, omdat er op zaterdag boodschappen moeten worden gedaan, kinderen van en naar sportclubs moeten worden gereden, is het tempo te laag, is het tempo te hoog, is er te weinig/te veel aandacht voor beginnende ligfietsers…, etc.

Overigens rijden we als groep momenteel met de open ligger, maar het zou goed kunnen zijn dat er animo is voor juist het in groepsverband rijden met de velomobielen of toch met beiden, maar dat bijvoorbeeld de velomobilisten en snelle open liggers een langere route rijden. Vroeger werd er ook wel eens een gezamenlijke route gereden waarbij een deel na zeg 20 km een aftakking voor een korter rondje nam en de snelle jongens/meisjes nog even 40 km extra reden.

Kunnen we het iedereen naar de zin maken, vast niet, maar we kunnen het altijd proberen… toch!?!?!?!???

Staat uw ligfiets in de schuur stof te verzamelen of bent u net met ligfietsen gestart, schroom niet haal hem (weer) tevoorschijn en neem deel aan onze activiteiten en we zijn ook niet te beroerd om een beginnende ligfiets(t)er te helpen…

Laat maar komen die orkaan aan reacties, we zullen zien wat we er mee kunnen en hopen in de toekomst nieuwe en oude gezichten mogen begroeten.

Als u op de hoogte wilt worden gehouden van onze zaterdagochtend en/of woensdagavond activiteiten, maar ook van spontaan bedachte ritten, of van bijvoorbeeld een sleutelmiddag kunt u zich het beste even inschrijven op onze mailing list, door u te registreren op: Plat Zwolsch

Ritten die we wat langer van te voren plannen komen uiteraard ook in de agenda op Ligfiets.net.

Als u juist weer routes met ons wilt delen, houden wij ons daar altijd voor aanbevolen !
Voor nadere info kunt u e-mailen naar Gerald of naar Plat Zwolsch.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.