Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Innovaties voor een duurzaam fietspad, Viking bike, velomobiel zelfbouw, verwarrende conclusies en 'Fiets? Stalen ros? Vergezocht!'

Innovaties voor een duurzaam fietspad

Ideeën voor een fietspad die milieuvriendelijker is bij aanleg, maar ook zomers warmte-energie opslaat, om die 's winters te gebruiken om die ijs- en sneeuwvrij te houden.
Maar let vooral eens op het onderste plaatje!
Bron: twitter.

Viking bike

Elk bedrijf zoekt wel iets waar ze op kunnen besparen. Soms kan de dure leaseauto vervangen worden door een fiets. In België gaan ze een stap verder. De telecomverdeler Viking gebruikt ligfietsen! Er werd een poll gehouden hoe zij hun fiets zouden noemen. Er is voor Fearing, klein vikingschip, gekozen.
Terzijde: zouden ze weten dat Vikingen geen koeienhoorns op hun helm droegen?

Velomobiel zelfbouw

We hebben al verscheidene trikes gezien waarvoor een stroomlijn gemaakt werd. Ook nu weer een die met knip en plakwerk, mmm met tie-wraps, en coroplast platen een weerbestendige velomobiel in elkaar geknutseld heeft. En, eigenlijk ziet het er niet eens zo slecht uit!

Verwarrende conclusie

We gebruiken kleuren om op te vallen in het verkeer. Ze horen te contrasteren met de omgeving.
Dus lichte kleding op de fiets. Toch?
Nu blijkt volgens het onderzoek van het SWOV dat bij helder weer, weer beter donkere kleding gedragen kan worden. Uitgebreider is het te lezen bij SWOV zelf, of in hun rapport.
Bron: twitter.

Fiets? Stalen ros? Vergezocht!

We namen aan dat fiets van de rijwielhandelaar Viets kwam. Nu heeft de Gentse universiteit uitgemaakt dat het van… Nou, ja, lees zelf maar. Ook bij Pauw & Witteman is er over gesproken.
Ver? Duitsland!
Bron: MetDeFietsOnderweg en twitter.

Reacties

MarkJRullens op ma 27 feb 2012 om 08:31

Het idee van gekoeld en verwarmd asfalt is niets nieuws, in de jaren 90 was de firma Ooms uit Avenhorn al bezig om dit te testen in Hoorn op hun terrein en in Avenhorn zelf onder het parkeerterrein bij hun hoofdkantoor. Van wat ik toen begrepen heb was één van de nadelen mistvorming als ze het asfalt tijdens koude gingen opwarmen...
(Net even gegoogeld, ze zijn er nog steeds druk mee bezig: http://www.roadenergysystems.nl)
Nederland heeft veel asfalt (maar nog niet genoeg op fietspaden ;)
Ook platte daken kunnen gekoeld worden met tyleen slangen en dan het warme water opslaan.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.