Verslag EK & CV 2002

Gepubliceerd op

Helaas voor uw redactie was er na het bericht van gister geen tijd meer om even iets te gaan schrijven voor het internet. Nu hebben wij inmiddels een fantastisch weekeinde achter de rug. Drie dagen lang, een dag met nat en twee dagen droog weer, met wat wind waarvan de ene met veel zon en warm en de andere bewolkt.

Records zijn er gereden door handbiker Didier Simmons wereldrecord officieus record 200 meter vliegende start. 51 kilometer per uur. Enorm veel prijzen waren er voor de vrouwen, bij de handbikers was Monique van der Vorst de snelste vrouwelijke handbiker, zij was tevens kampioen bij de jeugd (onder de zeventien). Verder een prijzenregen voor Ellen van der Horst en Rosmarie Bühler. Met de tandem waren Allert Jacobs en John Poot de beste. Ze waren derde in de categorie ongestroomlijnd in de een uurs race. Verder in de drie uur de snelste tandem.

De een uur en drie uurs race hadden door een vrijwel gelijke einduitslag nauwelijks wisseling aan in de eindrangschikking. De favorieten van de drie uur waren dat ook voor de 1 uur. Veel engelse wedstrijddeelnemers. Bij de bezoekers waren ook vele buitenlands.

Een van de meest enthousiaste deelnemers was Sergei Dachevski, onze Russische deelnemer, zelfs met de toerrit van het openingsprogramma reed hij mee. Hij heeft een prijs gekregen voor de deelnemer met de meest gereden kilometers om het evenement te bezoeken (hij moet dan ook via Moskou naar de Zwarte Zee!). Verder was hij nummer 6 bij de 1 uurs race algemeen. Verder was hij de snelste senior bij de 1 uur.

Verder is het Kingcycle team wel geweest voor de uurrace, maar de tweewielers hebben te veel last gehad van de wind. Het was geen record weer. De drie uurs race daarbij lag 2 uur lang een gestroomlijnde driewieler op kop (met een gemiddelde van 70 kilometer per uur.). Pas toen de wind ging liggen konden de tweewieler hun stroomlijn echt goed uitnutten. De stroomlijn van m5 heb ik niet op de baan gezien.

De stroomlijn van de nieuwe Kingcycle is echt iets nieuws. Het is bijzonder kort en de rijder zit echt in een rechtop-voorover positie. Veel mensen hebben het team gezien bij het rijderskwartier naast de tent.

Naast nieuwe dingen ging er ook veel stuk. Diverse lekke banden, gestroomlijnde tweewielers vielen bij de start, jasjes vastgereden in wielen bij de start, de Razz Fazz die in een richel knalde en stuk ging. Klein leed was ook het verliezen van spullen zoals mobiele telefoons, alle gemiste items werden teruggebracht. Onverwachts liet Ian Chattington zijn fles champagne vallen bij de prijsuitreiking. Dat was ook niet erg Dirk Hentschel was er toch niet om zijn eerste prijs in ontvangst te nemen. De champagne vloeide en spuitte in ieder geval reikelijk op het EK-podium. Verder is nog even de stroom in de commentator/tijdmeetbus uitgevallen. Shari Donaldson had echter helemaal geen installatie nodig om zich verstaanbaar te maken!

De races en organisatie zijn zeer strak geweest. Het drukke programma van wedstrijden en wedstrijdrijders zorgde voor veel werk. Anders dan in andere jaren waren de grote deelnemersvelden de bron van veel kijkplezier. Om de paar seconden flitste wel een wedstrijdrijder voorbij. Bij de twee sessies van de 1 uurs race startten 120 deelnemers per keer. Totaal 284 deelnemers aan de races. Dit is voor de organisatie een record! Deze was er wel ontzettend druk mee.

Het parcours voor het criterium was snel, zeer snel. Grote bochten lange stukken.
Een aantal veranderingen zijn doorgevoerd. Het commentaar was in 3 talen, Till Sauerwein voor Duitstalig commentaar, Shari Donaldson voor het Engelstalige commentaar en diverse mensen voor Nederlandstalig, Hans Huijgen, Elieke Nijhuis, Toni Cornelissen.

Er waren drie eigen fotografen aanwezig van de organisatie met ieder hun eigen specialisme om het materiaal te verschaffen voor de PR achteraf.

De jongste deelnemer was 10 jaar, David van der Laan. Oudste Eggert Bülk met 62. De slakkenrace is dit jaar wederom gewonnen door Frederik van der Walle. En bij de 200 meter staande start was deze fietser de snelste. Ondanks wat minder training heeft deze kampioen dus nog steeds “goede benen”.

Naast het publiek hadden we natuurlijk de public relations. De meeste aandacht kregen de televisieploegen van de Wereldomroep, rtl 4, jeugdjournaal en kro Terrazzo. Verder zijn interviews afgegeven door de persvoorlichters, “De Ingenieur” schrijft waarschijnlijk een stukje. Verder schijnt in ieder geval in “De Telegraaf”op zaterdag al een stuk te hebben gestaan.

Wederom was het open podium een groot succes. Veel info gegeven aan belangstellend publiek. Enkele belangrijke dingen in de tent, een prototype Versatile. Titanium m5, in de zelfbouw een achterwielbestuurde tweewieler.

De shirts waren goed, zoals het hoort heel strak. Voor de wedstrijden moet er niets flapperen. Voortaan als mensen houden van een ruim shirt, een grotere maat bestellen.

We kijken terug op een bijzonder geslaagd weekend. Zowel in de zin van veel aandacht van de media als wel succes van de wedstrijdrijders, plezier van de bezoekers, enthousiasme van de vrijwilligers en tevreden standhouders.
Inmiddels is uiteraard wel een andere race gestart. Degene die het snels digitale beelden via het internet van het evenement heeft ge-upload. Mark-Jan was een goede kanshebber, de redactie typte de berichten via zijn pc op internet. Hieronder volgen wat links.
N.b. het prijzenschema volgt nog.


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.