nieuws vanaf rdw terrein, ek en cv

Gepubliceerd op

Hierbij het laatste nieuws vanaf het evenement.

Er was een grote belangstelling voor de opening van het evenement in Lelystad. De provincie heeft gezorgd voor koffie, thee en sportdrank. Na een speach van de heer De Jager is de groep aan een toerrit naar Dronten gestart.
Bij de aankomst bij een stop op De Vliet bij Velomobiel. Daar was het fris en droog. Er was fris te drinken en binnen was het lekker droog.
Op de weg was veel wind. De volledig gestroomlijnde fietsen hadden daar behoorlijk last van. De russische deelnemer Sergei liet zich ondanks 3 vallen de rit niet lopen.

Verder onderweg reportages van een filmploeg van rtv flevoland, radio flevoland, en vandaag nos en nog eens radio flevoland. Verder nog geplande opnamen van de Wereldomroep en Jeugdjournaal (op zondag).

Op de Morinel een grote tent. Snelle race. 200 meter staande start. Geopend door een wethouder van de gemeente Dronten. De deelnemers gingen slippend (door kracht en natte weg) van start! In de sprint werd het materiaal niet gespaard. Verder exposities in Flevobike en de ligfietsshop.
80 deelnemers aan de staande start. 300 deelnemers in totaal. Een toename in jaren van 70 personen naar 180 vorig jaar naar 300 deelnemers nu.
Later nog 100 deelnemers op de vrijdagavond voor de maaltijd in de grote tent die is neergezet.
In de avond zijn door te veel wind het uurrecordpogingen niet doorgegaan. Waarschijnlijk vandaag ondanks beter weer ook niet.
Vandaag zijn de races spectaculair. Veel snelle fietsers en wisselingen in verschillende posities. Jurg Birkenstock haalde 80 kilometer per uur in de 200 meter vliegende start (12.11 uur)
Uw redactie gaat snel verder kijken en houdt u van het verloop op de hoogte. Alhoewel een bezoek van het evement door uzelf ook natuurlijk ook altijd de moeite waard is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.