Nazca tandem Quetzal

Gepubliceerd op

De Nazca tandem die komend weekeind op de Fiets en wandelbeurs voor het eerst te zien is zal Quetzal gaan heten.

De meeste namen van Nazca modellen hebben een oorsprong in Latijns Amerika, we kregen een mail waarin de naam bekend werd gemaakt: "De naam is Quetzal (spreek uit: ketsál), naar een zeldzame Latijns-Amerikaanse vogel met een hele lange staart."

We vonden het eerste nieuws over deze fiets op 20 januari. En uiteraard hebben we een onderzoek gedaan naar deze bijzondere nieuwe fiets die Nazca nu gaat voeren. De fiets die volgende week op de beurs staat is een eerste van een serie. Een woordvoerder van Nazca vertelt: "We hebben een vraag gekregen om een tandem te ontwikkelen. In eerste instantie via een blinde vriend, maar wij zijn zelf ook enthousiast over het resultaat. De tandem is uitstekend geschikt om samen tochten te maken. Ook is de fiets zeer sterk en makkelijk te rijden.

Het rijgemak van de modellen die Nazca voert is voor hen zeer belangrijk. Maar naast het rijgemak is stabiliteit en het toestaan van veel belading in het achterhoofd gehouden. Een bijzondere prestatie om dit voor een eenpersoons fiets te bereiken en het is dus nu ook een doel geweest voor een volkomen nieuwe tweepersoons ligfiets. Maar er waren meer doelen.
Nazca vertelt: "Een van de eerste belangstellenden van deze fiets is iemand die zelf 120 kilo weegt, dus in het achterhoofd dat de fiets dit gewicht plus nog een berijder en wat bagage is wel een doel geweest"

Het verslag van de proeven voor het rijden met de fiets is verrassend positief: "Het rijden met een 120 kilo zware stoker achterop en een stuurman van 70 kilo ging eigenlijk juist opvallend goed. De fiets laat zich voortreffelijk corrigeren en geeft de stuurman uitstekende controle."
De geplande tijd voor daadwerkelijk uitleveren naar klanten ligt voor de zomervakantie. De fabrikant gaat ervan uit dat klanten eigenlijk deze zomer met deze fiets willen gaan rijden.
Wie de fiets in levende lijve wil zien kan daarvoor dus nu bij de Fiets en wandelbeurs terecht. Binnenkort verschijnen foto's op de website van Nazca en worden verkoopprijs enzovoort bekend.

Reacties

NoStress op za 04 feb 2012 om 10:37

Wordt volgens mij een pracht fiets.
Een halve(!) foto doet al tijd de ronde. http://www.nazca-ligfietsen.nl/
Hij is gebaseerd op de degelijke Nasca Gaucho. Dat is een opstappen en wegrij fiets waar je van allerlei bagage ongestraft aan kan hangen.

Die in-line term is wat apart. Verengels in een lijn fietsen.
Onder tandemmers beter bekend als lepeltje-lepeltje fietsen.Dus kop-aan-kont bij een rechtop tandem. Bij een ligfiets Tandem meer voet-aan-kont. Bedenk zelf het plaatje erbij...;-)

Wij zijn al verstokt Rug-Aan-Rug tandemmers.

MaartenSneep op za 04 feb 2012 om 11:13

in-line wil ook zeggen dat beide rijders dezelfde kettinglijn gebruiken, en dus met dezelfde cadans rijden. Lepeltje-lepeltje kan ook anders maar wordt zelden gedaan: voorste drijft voorwiel aan met Raptobike-constructie komt meestal uit op rug-aan-rug, maar kan ook met deze configuratie.

NoStress op di 07 feb 2012 om 15:31

Hier is die dan.....
http://nazca-ligfietsen.nl/en/list/pages/item/276
Sterk is die zeker......

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.