Vrijdagbericht 4 november 2011

Gepubliceerd op

RACE, alternatief gebruik van karton, zonnecellen, Ymte op vakantie, en de 'bende van Wim' in de krant

RACE


Volgend jaar wordt de Race Accross Europe 2012 (RACE) gehouden op 10 - 28 juni. RACE is de tegenhanger van RAAM (Race Accross America).

De start van de route is bij de Noordzee (Calais) en eindigt bij de Middellandse Zee (Gibraltar), met uitzicht op Afrika. De lengte is ongeveer 4.700 km. Er zijn heel wat hoogteverschillen te overwinnen: de Alpen en de Pyreneeën.

Opmerking: Cycle Vision is op 25 en 26 juni. En in Engeland is tegelijkertijd de BHPC Human Powered Vehicle World Championship van 8 tot en met 10 juni (thanks Ian!).

Alternatief gebruik van karton

Niet alleen Allert Jacobs is bezig met een motor met stroomlijn. Ook Craig Vetter was met een speciale stroomlijn voor een motor bezig, gemaakt van de plastic tabbladen voor drieringsband multomappen. Alleen waar heb je zulke grote multomapbladen?
Nadeel: ze worden bros in de zon.
UPDATE! Niet alleen Craig is er mee bezig, ook Utah Trikes of een nog oudere versie. Alleen waar heb je zulke grote multomapbladen?
Nu test Craig melkkarton, karton waar melkpakken van gemaakt worden. Het is een multilaags karton met een hoge stijfheid, sterke natte dimensionering (wet sizing) en een coating met een hoge barrière voor vocht (aldus wikipedia).

Zonnecellen

De energievoorziening voor velomobielen komt uit een accu. Die moet tijdig opgeladen worden. Als dat eens anders kon. Je kan een naafdynamo plaatsen voor de energievoorziening en daarmee de accu opladen. Of de dynamo koppelen op de ketting.
Maar waarom geen zonnecellen?

In Hongarije is een velomobiel standaard uitgerust met zonnecellen: de PannonRider 2 of in de vertaling.

In Nederland rijdt David Hembrow sinds mei 2010 met een klein zonnepaneel op zijn Mango. Zomers hoeft hij de accu nauwelijks op te laden (eens in de twee weken). In het winterseizoen is de zon echter niet sterk genoeg om de accu op peil te houden.

Nu zouden de zonnecellen ook printbaar kunnen worden. Dan is elke vorm mogelijk. Maar ook leverbaar in kleuren (kleuren printer), zoals Quest geel?
Nu nog het rendement omhoog! De prijs zou, volgens het bericht, wel drastisch zakken.

Ymte op vakantie

Nee, dat is niet het nieuws waar we op zitten te wachten (hij en zijn familie wel). Ymte bracht zijn oude Quest naar de nieuwe eigenaar in Denemarken, en daar bezochten ze Legoland. Daar zijn twee Leitra's gespot! Dat kan eigenlijk niet. Het wachten is op tenminste één Lego Quest!
Zelf heeft Ymte het over een Quest in Madurodam.

De 'bende van Wim' in de krant

Van de week reed de 'bende van Wim' hun ronde door Noord-Holland en werd geïnterviewd door Rob Bakker van het Noord-Hollands Dagblad voor de rubriek 'Onderweg'. Donderdag stond het verhaal in de krant.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.