Vrijdag bericht

Gepubliceerd op

Wolken boven tochten, velomobielontwerp, twee driejarigen, een (niet) verdwenen site.

Wolken of geen wolken boven velomobilisten

Het kan niet altijd fraai zijn onderweg.
ROAM heeft behoorlijk geluk gehad met het weer. Ze hadden een enkele verfrissende bui, terwijl het een paar kilometer verderop hoosde!
Een, zeldzame, aardbeving aan de oostkust in Virginia (Washington), de orkaan Irene, van de 3e categorie, die pas in het weekend in de buurt is (noodtoestand aan de oostkust). Dus is er daar weinig kans op publiciteit voor ROAM, het wordt ondergesneeuwd (sorry!). Ook heeft ROAM veel geluk gehad, want ook de overstromingen hebben ze grotendeels gemist (North Dakota).
Onderweg en op campings was niet altijd een wifi-wolk te bekennen, vandaar dat niet elke dag een nieuw verhaal verscheen.
Net zulke wifi-wolken
Ook de tour naar de bronnen van de Maas heeft ook last van radiostiltes (geen wifi). Blijkbaar zijn er in Europa, net als Amerika, ook vele witte plekken in ontvangst.

Tweepersoons quad ontwerp

Niet alleen Christophe Sarrazin ontwerpt velomobielen. Ook Martin Miklica kan er wat van: een tweepersoons quad.

De site hetregentbijnanooit.nl haalt al 3 jaar de anti fiets-smoes onderuit

Gerard Poels probeert al drie jaar de smoes "Ik ga echt niet op mijn fiets naar het werk want het regent zó vaak!" de kop in te drukken. Hier is het persbericht te vinden.

"A view from the cycle path" bestaat ook 3 jaar

David Hembrow probeert zijn Engelstalige fietsers en vooral politici het belang van een goede fietsinfrastructuur duidelijk te maken vanuit Drenthe, een volgens hem walhalla voor fietsers. De laatste tijd wordt de site mede gevuld door Mark Wagenbuur.

Website van Rogier Verberne

De site 'Vergelijking van racefiets en ligfiets' van Rogier Verberne is weer terecht. De site is hier te vinden.

Reacties

RodePioneer op za 27 aug 2011 om 17:38

Het is helemaal geen goed nieuws dat die onzin van Verberne weer online te vinden is. Zijn meetmethoden zijn geen methoden en al helemaal geen metingen. Dit soort onzin hoort thuis in een prullenbak. Op de ligfietsmailinglijst is hier al meer dan eens over gesproken.

martenjn op za 27 aug 2011 om 17:39

Wie zegt dat het Vrijdag bericht enkel goed nieuws moet bevatten?

MaartenSneep op zo 28 aug 2011 om 23:11

Inderdaad zelden een site gezien waar zoveel misconcepties met betrekking tot basale natuurkunde bij elkaar verzameld is.

lighans op ma 29 aug 2011 om 15:47

Nou het ontwerp van Martin mag ook wel als grappige onzin weggegooid worden hoor. Duidelijk nog niet in een velomobiel gezeten of gekeken naar het ontwerp van zoiets. Gaat niet snel (ook niet in vergelijking met duoquest) en is ondanks het tentdoek te zwaar.

Maar goed ook dit soort aandacht van designers is aandacht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.