Roeifietsnieuws

Gepubliceerd op

Roeifietsbouwer Derk Thys maakt het ons makkelijk. We ontvingen een volledig stuk met informatie over het komende Europees Kampioenschappen roeifietsen.

Beste Roeifietsers,

Even wat nieuwtjes van het roeifietsfront:

EK Roeifietsen.

Op 17 en 18 september is het weer zover; het internationale treffen van roetsliefhebbers op en om Neeltje Jans.

Twee grote namen, die vorig jaar schitterden door afwezigheid, worden dit jaar weer aan de start verwacht; Martijn Mateman en Menno van Blitterswijk.
Onder andere deze voormalige roeifietskampioenen zullen het regerend Europees Kampioen Andre Davidse moeilijk maken om zijn titel te verlengen.
Behalve oude bekenden in de roeifietssport verwachten we dit jaar ook weer aanstormend roeifietstalent. Meer dan 7 jonge roei(st)ers hebben gebruik gemaakt van de aanbieding om een roeifiets te lenen voor een zomer roetsplezier en deelname aan het EK.

Ook de recreatieve roeifietsers zijn weer van harte welkom; er is weer een toerklasse die op zaterdag en zondag een prachtige toer door het Zeeuwse landschap zal maken.

Je kunt je weer inschrijven via de website.

Als je je voor 15 augustus inschrijft en voor 1 september je inschrijfgeld + eventuele andere reserveringen overboekt dan kan je 5,- korting krijgen op het inschrijfgeld.

Als je komt en je neemt familie en/of vrienden mee vraag ze dan svp eens of ze de organisatie mee willen helpen als verkeersregelaar of steward .
Ze zijn er dan toch dus dan is het misschien net zo leuk voor ze om te helpen...
Je kan je ( of ze ) aanmelden door een mailtje naar derk@rowingbike.com te sturen.

In de wedstrijdklasse verschuift de nadruk dit jaar van de 222 naar de THYS 209 klasse. Omdat je met de stalen 222 gewoon mee kan rijden in de 209 klasse
zal waarschijnlijk (bijna) iedereen in dezelfde klasse rijden. De details lees je op de website.

Parijs Brest Parijs 2011

Op 21 augustus gaat PBP 2011 van start. Onder de duizenden deelnemers dit keer 3 roeifietsers: Bart Verhoeven, Richard Bruijn en Theo Homan.
De 1200 kilometers van deze loodzware tour - die wel getimed wordt maar geen wedstrijd mag heten- nemen enkele dagen in beslag.
Op de rowingbike.com website kan je dagelijks over de vorderingen van de drie dappere roeiers lezen; het belooft weer heel erg spannend te worden!!

Onderhoudstip:

Voor degenen die de laatste 18 maanden een nieuwe roeifiets hebben gekocht; de nieuwe voetenslede, zowel op de 209 als 222 types willen wel eens een kraakje laten horen aan het begin en het einde van de slag. Dit is de grendel van de voetenslee-ring die iets beweegt in zijn huls en daarbij dat onschadelijke kraakje veroorzaakt. Als je er wat WD 40 inspuit (via de open rechter zijde en bij het schroefje onderaan) verdwijnt het geluid als sneeuw voor de zon.

Hopelijk tot spoedig ziens !

Met vriendelijke groet,Derk Thijs

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.