Verlaat vrijdag bericht

Gepubliceerd op

Vrijdag in de Volkskrant twee aan de ligfiets gelieerde berichten:

Sylvia Witteman, columniste, merkt een ligfietser op.
Ligfietsen heeft ze nooit begrepen, ze zijn belachelijker dan een Canta (overdekte brommobiel). Bovendien mag je er niet trots kijken: kijk mij eens. Als je er dan ook nog een lullige stok met vlaggetje op hebt, of een spiegeltje aan je bril...
Je krijgt nekkramp van ligfietsen. Wie helpt Sylvia van deze nekhernia af?

Een ander bericht gaat over een auto! Uit 1933. De Dymaxion ziet er uit als een druppelvormige ligfiets. Aldus de schrijver.

Reacties

NoStress op zo 10 jul 2011 om 09:53

Ik lees de stukjes van Silvia Witteman altijd graag.Collumns zijn natuurlijk bedoeld om te prikkelen dat snap ik ook wel. Soms kunnen mensen zich er in vinden (een voorgekouwde mening is ook een mening) Maar onbedoeld kan ze hiermee wel de bekende vooroordelen bevestigen. Ze is niet de eerste in collumnland, wijlen Martin Brill ging haar al voor. Hij moest ook niks hebben van ligfietsrs.
Het lijkt me niet zinvol er serieus tegenin te gaan.
Glimlachen bij het lezen van zulke stukjes en daarna de bladzijde omslaan.

NoStress op zo 10 jul 2011 om 10:04

Dat de Dymaxion gerefereerd wordt aan een velomobiel is een groot compliment aan Velomobiel.nl! Het ontwerp is al uit 1832. Ik zie er meer een volkswagenbusje in of een romp van een vooroorlogs vliegtuig. De achterwielbesturing is ook heel gesurft. Met 10 personen beladen zou ik daar niet graag inzitten. Door de aërodynamica zou hij 30 mile op 1 gallon rijden. Dat kan Allert beter denk ik.

TeJayLigFts op zo 10 jul 2011 om 13:03

Compliment aan Velomobiel.nl dat ze het onderwerp uit 1832 hebben opgepakt? Dat doet onrecht aan velomobiel.nl. ;-)
En inderdaad ik zag er ook al een volkswagenbusje, de personenvervoer uitvoering ervan, in. Al zal ik me daar veiliger in voelen dan de Dymaxion, hoe mooi ook!
De hier afgebeelde versie is een recente replica.

RAPT0065 op ma 11 jul 2011 om 23:01

Ha, ha, allemaal ligfiets-wannabees!

ArnoldStokkelHoorn op wo 13 jul 2011 om 20:58

Ik trek mij er niets van aan of iemand het 'belachelijk of zielig vind en ik blijf er trots bij kijken ook. Liever mijn eigen weg zoeken dan achter de meute aansluiten in de file

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.