Nagelnieuwe Terracycle tandwielen op Cycle Vision

Gepubliceerd op

Van de wereldberoemde fabrikant van tandwielen Terracycle is een persbericht verschenen. Onder embargo tot 23 juni en gepresenteerd tijdens het lezingenprogramma op Cycle Vision.
Op de site Recumbents.com is het persbericht onder embargo toch al verschenen. De Terracycle Elite hebben een gewichtsbesparing van 11 procent en is een samenspel van titanium, keramische onderdelen en staal. Ondanks de gewichtsbesparing zijn de tandwielen toch sterker. De tandwielen zijn lichter dan ooit!
Er wordt door de fabrikant van een legendarische levensduur gesproken. Een aantal foto's staan op de site terracycle.com
De fabrikant geeft aan dat de artikelen niet zijn aangepast, maar compleet nieuw zijn ontworpen. De tandwielen worden op het niveau van de Sram Red geplaatst.

Waarom zou je goede tandwielrollen kopen? Welnu tijdens de lezingen zal de maker zelf dat toelichten, en uiteraard staat er een uitleg op de site.

Reacties

pjotr320 op di 21 jun 2011 om 20:59

Ook al wogen ze een kwart kilo, ik zou niks anders onder m'n Mango stoel hebben willen. Op mijn Fuego ook trouwens. Op mijn andere liggers zit er een veel kleinere bocht in de trekkende ketting. Daar zie ik minder voordeel voor een TC rol.

Kledingcommissie op di 21 jun 2011 om 21:44

Belangrijker dan gewicht is dat ze een lange levensduur hebben, met name de kunststofbedding, ook bij wat grotere kettinghoeken. Ik hoop dat Terracycle ze langdurig heeft getest voor er mee op de markt te komen.

Bert Hoge

MaartenSneep op di 21 jun 2011 om 23:02

@Peter: kom dan vooral naar de lezing van Pat Franz. Juist bij een kleine hoek moet je gaan uitkijken.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.