Schuimmat velomobiel

Gepubliceerd op

John Tetz noemt zichzelf de foam (schuimmat) specialist. Tijdens een bijeenkomst van ligfietsers in Pennsylvania hield hij een vraag-en-antwoord ronde over zijn lichtgewicht velomobiel met een speciaal voor dit doel gemaakte trike met een omhulling van foam.

De vraag-en-antwoord voorstelling is hier te zien Youtube.com.

Tijdens deze bijeenkomst uitte John kritiek op de Europese velomobielmakers, die te zware velomobielen zouden bouwen voor de doorsnee auto-naar-velomobiel overstapper, maar op het BentRidersOnline forum nuanceerde hij dit: "I have to apologize for not giving enough credit to the present VM manufacturers for the extremely well designed , well built, beautiful vehicles they have created. This represents around 10 years of VM development."


John is een man met een missie. Hij ziet de velomobiel als een milieuvriendelijk voertuig met name voor het doen van boodschappen in dorp en stad. De ontwikkelingen van de komende 10 jaar ziet hij met grote belangstelling tegemoet. Inmiddels doen de Europese velomobielmakers veel moeite om lagere gewichten te realiseren, zodat ook mensen die minder sterk zijn gemakkelijker op snelheid komen. In plaats van foam wordt hier echter vooral gewerkt aan het verfijnen van bestaande composiet-technieken. Gezien de hoeveelheid tijd die nodig is lijkt het werken met foam vooral iets te zijn voor de enthousiaste zelfbouwer. Die wordt op zijn wenken bediend door John, want een zeer gedetaillleerde instructie om zelf een velomobiel uit foam te bouwen staat online.

Reacties

MaciejDlugosz op za 18 jun 2011 om 08:57

Glasvezel kunststof is niet zo sterk material voor een stromlijn velomobiel. Het is makkelijk om glasvezel kunststof velomobiel te krassen/ schaden. Schuimmat velomobiel is ook niet zo sterk materiaal maar het is veel lichter materiaal dan glasvezel kunststof, makkelijker om af te maken (ook makkelijk materiaal voor zelfbouwers) en ... heel goedkop optie. John Tetz is een ingenieur - dus hij heeft relevante technische ervaring. Slim!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.