Tweede persbericht Cycle Vision verschenen

Gepubliceerd op

Vandaag werd een tweede persbericht verstuurd. In het bericht staan twee leuke toevoegingen. De officiëele onthulling van de Velox Recordfiets en het presentatie van "Montour laura".

Persbericht

Cycle Vision mobiliteitsevenement


FlevOnice 25 en 26 juni 2011
Binnenkort is FlevOnice het toneel voor een bijzonder evenement.
Een combinatie van proberen en zelf doen, van wedstrijden en relaxen.
Ligfietsers, handbikers, roeifietsers en steppers meten hun krachten in wedstrijden en geven je de kans om op het probeerparcours het zelf eens te proberen. Daarnaast een beurs over menselijke mobiliteit en zeer boeiende lezingen.

Dit alles vindt plaats in een beproefde opzet: Cycle Vision is al jaren het internationale ontmoetingspunt voor beurs, probeerparcours, clubtreffen en wedstrijden van mensaangedreven verplaatsing, comfort en snelheid. Versnelling op een luie manier.
Waar? - Flevonice in de Flevopolder, bij Biddinghuizen
Wanneer? Van zaterdag 25 juni tot zondag 26 juni
Openingstijden? Van 10.00 tot 17.00
Prijs? Toegang, parkeren, probeerparcours, lezingen zijn allemaal gratis.

Cycle Vision is sinds 1997 een zichzelf steeds vernieuwend evenement in deze vorm. Ooit gestart op het RDW testcentrum in Lelystad heeft het ook plaats gehad op Sportpark Sloten in Amsterdam en op het Circuit van Zandvoort. In Tilburg werd Cycle Vision gecombineerd met het 200-jarig bestaan van de stad en het Wereldkampioenschap Ligfietsen.
Dit jaar worden wedstrijden gehouden op de openbare weg in gemeente Biddinghuizen, het RDW testcentrum en uiteraard ook op de baan van FlevOnice.

Bijzondere Presentaties

Er zijn dit jaar twee bijzondere momenten op Cycle Vision. Op zaterdag is rond 13.00 de presentatie van de supersnelle recordfiets van een team studenten van de TU in Delft. De fiets die Velox gaat heten wordt op Cycle Vision officieel onthuld.

Op zondag is er rond 12.30 aandacht voor het goede doel van dit evenement, “Montour Laura”. Een bijzondere dame heeft namelijk recentelijk een sponsortocht vanaf de Mont Ventoux gemaakt voor stichting Doe een Wens. Laura Maaskant trok met haar initiatief landelijke belangstelling in de media. Zij vertelt bij ons haar verhaal, doet mee met een wedstrijd en doet de prijsuitreiking.
Zelf Beleven en Proberen

Uiteraard zijn er nog vele andere dingen te zien en vooral ook te doen. Zoals de beurs en de een zeer uitgebreid probeerparcours. De belangrijkste fabrikanten uit binnen- en buitenland laten hun nieuwste modellen zien en proberen. Op het grote probeerparcours kunnen bezoekers de ligfietsen zelf testen en onderzoeken of het waar is dat “een ligfiets erg comfortabel is en snel. Je geen last krijgt van je achterwerk, polsen of nek zoals dat bij traditionele fietsen nog wel eens het geval is. Ligfietsen niet moeilijk is en bijna iedereen er binnen enkele minuten mee weg fietst”. Een boeiend lezingenprogramma ondersteund dit alles.

Het bezoek aan het evenement wordt een bijzondere belevenis. Naast ligfietsen maken bezoekers kennis met andere bijzondere fietsen, zoals trikes, roeifietsen, rug aan rug tandems, handbikes, steps en velomobielen. Uiteraard kunnen kinderen en volwassenen ook meedoen met de verschillende stepwedstrijden.

En natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Er is zijn speciale gratis kinderraces voor (lig)fietsen en steps waar alle kinderen aan mee mogen doen, en activiteiten in de kinderhoek. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door initiatiefnemer Nederlandse ligfietsvereniging NVHPV

Entree en parkeren zijn tijdens Cycle Vision gratis!

Beurs en probeerparcoursen zijn open van 10.00 tot 17.00 op zaterdag 25 juni uur en zondag 26 juni.

Meer informatie en het volledige programma van Cycle Vision zijn te vinden op www.cyclevision.nl

Meer informatie over het goede doel Doe een Wens, de initiatieven van Laura Maaskant staat op www.montourlaura.nl

Meer informatie over de Velox recordfiets die door TU-studenten in Delft wordt ontwikkeld staat op www.hptdelft.nl

Meer informatie over het programma van de stepclub NAF (Nederlandse Autoped Federatie) is te vinden op www.autoped.nl

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over

Cycle Vision

U kunt de organisatie ook mailen. Uw mail zal worden beantwoord door J. Dekker, voorzitter en persvoorlichter van het evenement.

E. cyclevisionorganisatie@ligfiets.net

Internet: www.cyclevision.nl

Beelden: https://picasaweb.google.com/116302344196945088198/CycleVisionPersbeelden2011#
en
http://www.welmers.net/~bastiaan/nobackup/cyclevision-promo/

Vrij voor gebruik ter promotie van het evenement met naamvermelding.

Wilt u zich afmelden van de mailinglijst? Stuurt u dan een mail naar cyclevisionorganisatie@ligfiets.net met als onderwerp Uitschrijven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.