Nieuwe Optima typen introductie op Spezi

Gepubliceerd op

Op de duitse Spezi beurs is afgelopen weekeind een drietal nieuwe typen van Optima getoond. De Oryx en de Falcon en natuurlijk de Baron Highracer.De beelden zijn te zien op de facebook pagina van de fabrikant. Eerder gaven we in het nieuwsbericht over Spezi al aan dat de Oryx en Falcon beide leverbaar worden in een 20 inch en 26 inch variant.

De Oryx wordt gepresenteerd als een ultieme woon-werk fiets. Comfortabel vanaf de eerste meters en daarbij een hele serie opties die het bijdragen tot het comfort voor gebruik als forensfiets zoals Rohloff en bagagedrager. Uiteraard is de fiets ook zeer geschikt als vakantiefiets. De Oryx is standaard uitgerust met een lichtgewicht sportdragertje, maar de bekende Ortlieb tassen passen wel goed op deze drager.
De Oryx wordt uitgevoerd met een klapstuur, wat in de stad toch erg praktisch is. Oryx is ook met onderstuur leverbaar, maar dan indirect (in tegenstelling tot het directe onderstuur van de Falcon). Het indirecte onderstuur staat een kleinere draaicirkel toe, wat rijden in de stad weer makkelijker maakt.
Verder staat de Oryx standaard op smallere bandjes dan de Falcon en is de Oryx iets lager.
De Oryx is in feite de opvolger van de Orca en Lynxx. De Orca en Lynxx blijven gewoon leverbaar zolang de voorraad strekt.

Nog meer geschikt als vakantiefiets is het type Falcon.
De Falcon is een fiets met onderstuur en heeft standaard een heavy-duty stalen bagagedrager.
De Falcon volgt de Condor en Dragon op, die net zoals de Orca en Lynxx gewoon leverbaar blijven zolang de voorraad strekt.

Beide fietsen worden standaard compleet uitgerust met spatborden, zijstandaard en bagagedrager. De drager is modulair, voor de liefhebber past het lichte sportdragertje van de Oryx ook op de Falcon en de stalen reisdrager van de Falcon net zo makkelijk op de Oryx.

Verder kondigt Optima de plannen aan voor een speciaal-geprijsde Rohloff-editie voor de echte km-vreters.

Inmiddels zijn de eerste pre-orders al binnen, en ze komen van over de hele wereld, onder andere uit Frankrijk, Italië en Denemarken. Met name de uitvoering van de Baron High Racer is nu al zeer populair!

De fietsen zijn in een aantal uitvoeringen waarschijnlijk te proberen op het vernieuwde en grote Cycle Vision probeerparcours. De Baron Highracer is er in ieder geval, de typen Oryx en Falcon hopelijk ook, maar dat is niet helemaal zeker.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.