Roll Over America

Gepubliceerd op

De tochten voor de komende zomer komen er weer aan.
Een van de, toch wel, bijzondere velomobiel-tochten speelt zich af in Amerika, namelijk Roll Over America, kortweg ROAM. Hierbij wordt Amerika van de westkust naar de oostkust doorkruist door ongeveer 50 Europese en Amerikaanse rijders inclusief, tot nu toe, één Canadese rijder.

De achterliggende gedachte was hierbij om velomobielen in Amerika wat bekender te maken. Elke dagrit bedraagt gemiddeld zo'n 200 km om de afstand van ruim 5000 km in 5 weken af te leggen, inclusief de rustdagen. De ritten zijn bepaald niet vlak, de Rocky en de Appalachian Mountains zitten er tussen! Dus moet er vooraf veel getraind worden (zie ook de links).


Het plan is vorig jaar opgestart door Josef Janning alias Jupp, en nadert nu haar voltooiing. Er is sponsoring gevonden voor, een deel van, de bekostiging.
De Europese velomobielen worden in een zeecontainer per boot vooruit gestuurd vanuit de Sinner/Ligfietsgarage in Groningen.
Op 28 juli wordt er gestart in Portland (Oregon), om op 26 augustus te eindigen in Washington (Columbia). Twee dagen voor de start worden de rijders verwacht in Portland. De rijders komen per vliegtuig...
De routes zijn op de diverse fora voorgesteld en besproken op haalbaarheid, campings besproken, begeleiding geregeld, de - plaatselijke - pers ingelicht, posters en stickers worden afgedrukt, T-shirts (voor het eerst verkrijgbaar op 30 april op de Spezi)...
Type velombielen zijn: Aerocruiser, Alleweder, Borealis, Glyde, Go-One, Leiba X-Stream, Mango, Pterovélo, Quest, Strada en eigenbouw.
Ook zijn er al enkele bijeenkomsten, ook in Nederland, geweest.

Tot de 26 Europese rijders behoren de volgende 9 Nederlanders (tot nu toe!):
Harry Lieben
Marcel Beekmans
Maarten Heckman
Rob Hebbes
Machiel Spruit
Johann Schouten
Bert van Vliet
Wilfred Ketelaar
Bram Smit
De resterende rijders zijn 11 Duitsers, 1 Oostenrijker en 3 Engelsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.