Recordfiets in de krant

Gepubliceerd op

De delftse recordfiets verscheen in de krant.

Op de blog van Wim Schermer staat een leuk artikel over de Velox stroomlijnkuip van de TU in Delft.

Reacties

mars op vr 18 mrt 2011 om 23:10

Wordt deze site nu een verzameling van links naar links?

RodePioneer op vr 18 mrt 2011 om 23:27

@Marcel van Eijk: Makkelijk toch?

aerocam op za 19 mrt 2011 om 01:35

Nee meneer Van Eijk, het is geen link naar een link, maar een link naar een blog. Ik weet dat je daar een hekel hebt, je hebt mij eerder op de Google ligfietslijst verweten dat ik 'ongeneerd reclame maak voor mijn blog'.
Ik doe dingen voor mijn plezier en weet dat veel ligfietsers er plezier aan beleven. Omdat ik geen zin heb om te worden geconfronteerd met jouw azijn zeikerij, laat ik die lijst links liggen.
Gelukkig is de redactie van Ligfiets.net niet gevoelig voor je negatieve commentaar en verwijst zo nu en dan naar een van de meest informatieve blogs voor ligfietsers.

mars op za 19 mrt 2011 om 09:25

Sommige mensen zijn bijzonder snel op hun tenen getrapt. Laat ik het nuanceren: ik verbaas me erover dat het op deze site steeds vaker voorkomt dat artikelen niet als zelfstandig artikel gelezen kunnen worden. In dit geval gaat het zelfs nog een stap verder: het artikel verwijst uitsluitend naar een blog dat verwijst naar een artikel in een krant. Om die kritiek met een argumentum ad hominem te beantwoorden is op zijn minst onfatsoenlijk.

jack op za 19 mrt 2011 om 15:02

De verwijziging in het bericht geeft weer dat het een artikel betreft op een blog van een persoon. Het is niet mijn bedoeling de teksten die al geschreven zijn 1 op 1 te kopieren of trachten te herschrijven. Bovendien zou ik het onbehoorlijk vinden om de scan van het artikel als directe link te gaan gebruiken. Dat werk is in dit geval door Wim gedaan.
Bovendien is het niet mogelijk om de scan op ligfiets.net te krijgen zonder inbreuk te plegen om auteursrechten van de maker van de foto en de schrijver van het artikel.(*)
Bovenstaande redenatie heeft mij doen besluiten een kort stukje te schrijven wat gemakshalve verwijst naar de blog.

(*) Ligfiets.net wil ik liefst vrij houden van afbeeldingen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Mogelijke inbreuken hierop die niet te vermijden zijn plaats ik vaak op een eigen site ergens. In dit geval zal een krant mogelijk een schrijver van een blog eerder laten "gaan" dan de redactie van een belangrijke nieuwssite omdat die er eigenlijk wel degelijk bewust van zou moeten zijn dat je niet zomaar scans of andere zaken kunt oppakken.

jack op za 19 mrt 2011 om 15:15

@Marcel,
ik zie de verzameling van links naar links even anders. We hebben juist recentelijk ellenlange stukken over relatief eenvoudige verwijzingen gedaan. Niet dat de lezers daarvan moe zullen worden maar de artikelen met het verschijnen van van A naar F was behoorlijk gedegen en ook die bijvoorbeeld van de Delftse recordfiets. Maar goed, de site is sterk afhankelijk van redacteuren en daarvan kunnen er voor wat mij betreft best meer bijkomen!

Vandaar hier een oproep: Schrijf je graag over ligfietsen en zou je graag op een veelgelezen site je stukken willen laten zien meld je dan bij de redactie! We zien graag nieuwe aanmeldingen tegemoet.
Verder zijn we op dit moment actief op zoek naar een beheerder van het bedrijvengedeelte op ligfiets.net


Andere oproepen voor medewerkers voor activiteiten van de ligfietsvereniging komen er nog aan. Tijdens de jaarvergadering zijn diverse vacatures aangegeven en het bestuur zal deze gaan verzamelen zodat we een soort online personeelsadvertentie in het nieuws kunnen zetten.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.