Zitstep

Gepubliceerd op

Niet bedoeld als vulling van de koude wintermaanden maar als serieus project om een oplossing neer te zetten voor mensen die problemen hebben om lange afstanden te lopen. Ace ontwikkelde voor iemand met "stukke knieën" dit unieke vervoermiddel

De zitstep haalt door de grote wielen makkelijk 15 kilometer. De persoon die erop zit kan rusten en steppen. Een soort herontdekking van de Velocipede zogezegd. Op de voorpagina van Ace shop is deze bijzondere hpv te zien. De gebruiker van het eerste exemplaar dat is gebouwd is zeer tevreden, dus we verwachten dat we dit bijzondere vervoermiddelen nog wel eens ergens terug zullen gaan zien. Mogelijk zelfs niet alleen bij mindervaliden.

Reacties

Theo_van_Soest op wo 22 dec 2010 om 16:28

Volgens mij is de lengte van de benen belangrijker dan de grootte van de wielen.

thijsvk op wo 22 dec 2010 om 18:14

Eigenlijk is dit dus een llopfiets, maar dan met een lage opstap

RodePioneer op do 23 dec 2010 om 07:57

Een fiets die slechts 15 kilometer haalt is niet zo goed. Nog slechter dan "kilometer" en "kilometer per uur" niet uit elkaar kan houden.

jack op vr 24 dec 2010 om 15:14

Als reactie op het artikel blijkt de redactie hier en daar de plank behoorlijk misgeslagen te hebben. Misschien geldt het adagium "schoenmaker blijf bij je leest. De bouwer van de zitstep reageerde: "de eerste die reageerde meldt dat de tekst erbij niet klopt. Je haalt
gemakkelijk 15 km per uur. Met slechte knieën hou je dat ook vol zonder pijn
te krijgen. En het is geen fiets, maar een loophulp. Ik wil graag weten of
er andere producenten zijn van zoiets, heb gegoogled, niets gevonden. Wij
hebben de naam "Stiets" bedacht, combinatie van step en fiets (vanwege het
zadel). Maar er is geen ketting, outdoor loopfiets, zitstep, bedenk maar een
naam. Het is een racestep met een zadel, met de geometrie van een omafiets
omdat je niet op het plankje staat. Dat dient alleen om een been rust te
geven.

Mark Burgers, bouwer van deze HPV

herbert op vr 24 dec 2010 om 22:23

De omvang van de wielen zal zeker in de snelheid uitmaken, rolweerstand, bandenspanning en dergelijke.

Overigens zijn loopfietsen in het medische circuit ook voor volwassenen verkrijgbaar. Vorig jaar heb ik nog eens een dame geholpen omdat ze door chauffeurs van Connexxion geweigerd werd, terwijl ze met de RET wel gewoon met haar loopfietsje aan boord kon.
De meeste loopfietsjes hebben kleine wielen vanwege de wendbaarheid, sommige hebben zelfs een constructie waardoor het achterwiel ook meedraait. De Stiets van Mark ziet er goed uit voor de lange(re) afstand. Het plankje, dat bij een step niet laag genoeg kan zitten, komt bij andere loopfietsen niet voor. Het mandje en de spatborden maken het geheel natuurlijk af.

mars op ma 27 dec 2010 om 22:03

Een dergelijke omgebouwde step kwam ik tijdens Eco'Akt in de buurt van Le Havre ook tegen afgelopen september. Mark weet me te vinden als hij meer info wil.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.