Fietsinnovaties

Gepubliceerd op zo 12 dec 2010 om 22:53

Wat zijn de innovaties op fietsgebied volgens de Rai?

In een artikel op de site van Fiets.nl staan de genomineerden van de fietsinnovatie Award 2011. In navolging van een aantal andere beurzen zoals de Eurobike wordt nu ook in Nederland een prijs uitgereikt aan de meest innovatieve fietsoplossing!

Reacties

pe2er op ma 13 dec 2010 om 12:52

Een van de genomineerden is de AGU Haloglow fietshelm:
"Genomineerd voor een Fiets Innovatie Award 2011 zijn:
- Haloglow fietshelm; een rondom verlichte fietshelm van AGU die extra veiligheid biedt in het verkeer bij duisternis."

Prima initiatief natuurlijk, maar als je op de fiets zit is een lampje op je helm niet toegestaan. Tijd om de wet maar eens te wijzigen ;-) Zie Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) artikel 35: http://tinyurl.com/38uzn45 "6. Er mogen niet meer lichten worden gevoerd op een fiets, door de bestuurder daarvan of door een achter de bestuurder gezeten passagier dan de in het tweede tot en met vijfde lid genoemde lichten."

Ik fiets zelf overigens al enige tijd met witte (voor) en rode (achter) verlichting op mijn helm in de velomobiel in de vaste overtuiging dat dit me veel beter zichtbaar maakt.

MaartenSneep op di 14 dec 2010 om 10:58

De Fietsersbond vat het nog veel korter en explicieter samen: http://is.gd/iIM0z (let op: PDF, 16 MB, link via http://www.fietsersbond.nl/lokaal/fietsverlichting-actie). Een lampje op het hoofd mag niet. Bovendien lijkt het licht dat aan de voorkant te zien is rood te zijn. Slecht idee, te vaak gezien. De overige ideeën zijn niet slecht, maar is meer evolutie dan innovatie.

Lampjes die op mijn helm passen, geven zo weinig licht, dat de lamp voorin m'n Quest alle zichtbaarheid geeft die ik kan wensen. En dat wil zeggen dat je altijd zelf op moet letten.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.