Fietsknooppunten gps locaties

Gepubliceerd op za 04 dec 2010 om 11:18

Het lijkt wel handig, de fietsknooppunten als gps gegevens.

In het forum van een Gps winkel vonden we de link naar dit .rar bestand met alle locaties van de fietsknooppunten.

Reacties

Tvkmez11 op zo 05 dec 2010 om 17:55

Als je geinteresseerd bent in een GPS voor de fiets, aub niet de Garmin Edge nemen. Alhoewel hij heel snel en nauwkeurig je positie kan vinden, is het ding onbruikbaar voor navigatie (oftewel, bij lange na niet de korste weg). Heb al enkele malen bij Garmin geklaagd, maar zij hebben er ook geen oplossing voor.

MaartenSneep op ma 06 dec 2010 om 23:02

Er zijn momenteel geen kaarten waarmee een fietser op een GPS uit de voeten kan. Er zijn eenvoudigweg teveel soorten fietsers, en teveel fietspaden. Dit geldt eigenlijk voor alle GPS apparaten. Een route op maat komt voor een steeds groter gedeelte van Nederland uit de Fietsrouteplanner (deur tot deur versie). Hier kan je sturen wat voor fietser je bent, en daarmee je route aanpassen aan je eigen wensen. En dan nog krijg je af en toe een route waarvan je denkt "hoe komt 'ie er bij?"

Nu is de Edge een erg ongelukkige keuze, met een te klein scherm voor zinvolle navigatie. Maar het vinden van een maffe route is niet specifiek een Garmin probleem. Ook met OSM heb ik meermaals voor verrassingen gestaan.

Rob65 op wo 08 dec 2010 om 15:11

Ik gebruik al jaren een GPSMap 60C en de 60Csx.
Nu is er de GPSMAP 62 - bijna hetzelfde ding maar een heel stuk sneller.
In combinatie met de OnRoute fietskaart van Waypoint is het ding 'best bruikbaar' voor de fiets maar wil je een mooie/toeristische/snelle fietsroute plannen dan heeft de kaart en lokale kennis van fietspaden toch nog steeds de voorkeur.

Oja: er is ook een OpenStreetMap fietskaart van Nederland - helaas nog geen ervaring mee.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.